Ziraat Bankası'nın eski müdürü açıkladı. Bakan Nebati dolar konusunda fena yakalandı

Ziraat Bankası'nın eski müdürü açıkladı. Bakan Nebati dolar konusunda fena yakalandı
Dolar 13,54. Ziraat Bankası eski müdürü ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun 'Nureddin Nebati 22 Ocak'ta dolar düşecek demişti, bekliyoruz' paylaşımı dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Ardı arkası kesilmeyen zamlar yurttaşın cebini yakarken gıda, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, köprü ve otoyol ücretleri, harçlar, vergiler ve cezalara isyan etmeye devam ediyor.

İlk olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati halkın çarpıldığı yorumlarını "15 liradan, 16 liradan, 17 liradan dolar alanlar büyük finansörler değil. Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar.” sözleriyle doğrulamış ve sosyal medyaya damga vurmuştu.

Daha sonra ise Türkiye, 2022 yılına zam yağmuru eşliğinde girerken TRT ekranlarında ''Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır'' yanıtı çok konuşuldu.

Katıldığı bir canlı yayında planlanan faiz oranını ağzından kaçırdı. En son ''Bugüne kadar KGF(Kredi Garanti Fonu) kredilerinin yüzde 70’inin yatırım yerine yata, kata ve dövize gittiğini gördük. Alınan kredi yatırımlara gidecek'' "itirafı''yla çok konuşuldu. 

Prof. Dr. Şenol Babuşçu''dan açıklamalarıyla sürekli gündem olan ''Nureddin Nebati'' paylaşımı dikkat çekti.

İşte o paylaşım;

"Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ekonomist ve akademisyenlerle yaptığı toplantıda özellikle dolar/TL''de önümüzde haftaların dikkatlice izlenmesini, kurda keskin bir düşüş görüleceğini açıkladı.(22 Ocak 2022)"

( Tam 2 hafta geçti. Bekliyoruz...) 

 

İlgili Haberler