Bakan Selçuk'tan LGS açıklaması

Bakan Selçuk'tan LGS açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün akşam TBMM'den geçen yasayla okulların yazın da eğitime devam edebilmesinin önünün açılmasıyla ilgili konuşulanlara "Yazın 2 ay okullar açık olacak' yorumu doğru değil" diyerek cevap verdi.

Dün akşam TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilk, orta ve lise dengi okulların salgın nedeniyle yazın açık olacağı ve telafi eğitimi yapılacağı konuşulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise bu konudaki soru işaretlerine açıklık getirdi.

Selçuk, "Öğrenmede unutmanın olmaması için çabalıyoruz. Telafi eğitiminin amacı, tamamlayıcı olması. Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak. 'Yazın 2 ay okullar açık olacak' yorumu doğru değil. Veliler çocuklarla eğlenip bilgilenebilirler.” dedi.

LGS TARİHİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Bakan Ziya Selçuk, "Telafi düzenlemesi tedbir amaçlıdır. Yazın 2-3 ay ders yapılacağı anlamını asla taşımıyor. Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak." dedi.

Selçuk şunları söyledi:

"Koşullar gerektirirse okulların açılmasıyla ilgili kararı gözden geçiririz.

"LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok. Ama koşullar değiştiğinde bir zaruret olursa, bu meseleyi yeniden ele alırız."