Bakandan sonra Billim Kurulu üyesi de TFF'ye karşı çıktı

Bakandan sonra Billim Kurulu üyesi de TFF'ye karşı çıktı
Süper Lig başta olmak üzere futbol maçlarının 12 Haziran’da başlayacağını açıklayan TFF Başkanı Nihat Özdemir’e tepkiler sürerken, Bilim Kurulu’ndan flaş bir açıklama geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, TFF’nin kararı kendilerine danışmadan aldığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin başlaması için açıkladığı takvime tepkiler sürerken Bilim Kurulu’ndan gelen açıklama büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, TFF’nin liglerin yeniden balaması kararına müdahil olmadıklarını belirterek, “Ligler açılsın veya açılmasın diye bir beyanatımız da olmadı” şeklinde konuştu.

Prof. Dr Yamanel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biz liglerin başlama kararına müdahil olmadık. Ligler açılsın veya açılmasın diye bir beyanatımız da olmadı. Ama açılacaksa da her halükarda seyircisiz oynanacak veya çok uzak mesafelerde az miktarda seyirci girebilir belki. Futbolcular için de çok sıkı taramaların yapılması lazım"

SAĞLIK BAKANI KOCA: “SORUMLUKUK TFF’NİN”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada liglerin yeniden başlamasıyla ilgili sorumluluğun Türkiye Futbol Federasyonu’na ait olduğunu belirterek, kendilerinin görüş belirmediğini söylemişti.

Bakan Koca, canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Bilim Kurulu henüz bu konuyu görüşmedi. Sayın Başkan ile bir görüşmemiz oldu. Özellikle futbol hassas bir konu. TFF özgür iradesiyle karar aldı. Herhangi bir katkıda bulunmak istemediğimizi de iletmiştik. Bundan sonraki sorumluluk da TFF'nindir. Bakanlık ve Bilim Kurulu olarak bizim herhangi bir öneri yaklaşımımız söz konusu değildir. Hala aynı noktadayız.” 

NE OLMUŞTU

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, dün yaptığı açıklamada korona virüs nedeniyle askıya alınan liglerin 12 Haziran’da başlamasını planladıklarını belirterek hedeflerinin Temmuz ayında maçları noktalamak olduğunu söylemişti. Özdemir’in yaptığı açıklamaya futbol dünyasından büyük tepkiler gelmiş ve liglerin oynatılmaması gerektiğinin altı çizilmişti.

İlgili Haberler