'Balyoz'da Gülen beraati ile savunma

'Balyoz'da Gülen beraati ile savunma
'Balyoz'da Gülen beraati ile savunma

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 361 sa

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 361 sanıklı “Balyoz Planı” Davası’nın, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşmasına dün de devam edildi. Balyoz Davası’nda 19 sanığın avukatlığını yapan Ali Fahir Kayacan, geçtiğimiz perşembe günü başladığı savunmasını dün tamamladı. Savunmasında, sanıkların suçlanmasına neden olan dijital verilerin gerçek olduğu kabul edilse bile, suça konu edilen fiillerin suç teşkil edip etmediğinin tartışılması gerektiğini söyleyen Kayacan, eylemlerle ilgili sanıklara lehe kanunun uygulanması gerektiğini vurguladı.

 


Gülen anımsatması

 

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin Fethullah Gülen ve Metin Kaplan kararlarını hatırlatan Kayacan, Gülen’in “laik devlet yapısını değiştirmek ve yerine dini kurallara dayalı devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyette bulunduğu” iddiasıyla yargılandığını ve beraat ettiğini, bu kararın Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nca da onandığını hatırlattı. Müvekkilerine isnat edilen suçlarla ilgili eylemler gerçek kabul edilse bile planlarda iddia edilen eylemlerin hiçbirinin hayata geçirilmediğini, iddia edilen eylemlerin hiçbirinin cebir ve şiddet içermediğini savunan Kayacan, “Müvekkillerimle ilgili planları eylem kabul edip, ’ileride nasılsa cebir ve şiddet olacak’demek çok hoyrat bir hukuk anlayışıdır” dedi.

 


Şehit kabul ederiz

 


Sanıklarla ilgili belgelerin sahte olduğunu ve ortak hazırlandığını savunan Kayacan, bu konuyla ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nca da rapor hazırlandığını söyledi. 19 müvekkilinden 16’sının havacı olduğunu belirterek müvekkili Korcan Pulatsü’nün geleceğin komutanı olduğunu, tutuklanmasaydı orgeneralliğe yükseleceğini ve Hava Kuvvetleri Komutanı olacağını söyleyen Kayacan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün bunları gördükten sonra elinizi vicdanınıza koyup, manevi inancımızla baş başa kalarak gönül rahatlığıyla bunu ’evet Korcan Platsü düzenlemiştir, 18 sene cezayı haketmektedir’ diyebiliyorsak sözün bittiği yerdeyiz. Bunlar o uçağa kefeniyle binerler zaten. Eğer Türk yargısı bu durumda, bu kadar şüphe varken bunu diyebiliyorsa, bizler, onların aileleri ve Türk milleti, onları şehit oldu kabul ederiz, olur biter.”