Balgat'ın baskı yaptığı aday çekilmeyince MHP kongresi iptal edildi

Balgat'ın baskı yaptığı aday çekilmeyince MHP kongresi iptal edildi
Genel Merkez'in 'çekil' baskısı yaptığı aday çekilmeyince, MHP'de Osmaniye Kadirli İlçe Kongresi iptal edildi.

Devlet Bahçeli'nin neredeyse tüm ülkücüleri tasfiye ettiği MHP'de anti demokratik uygulamara bir yenisi daha eklendi. Yerel yayın yapan jethaber'den Selçuk Saveiran'ın haberine göre, Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde MHP kongresi iptal edildi. Sabahın erken saatlerinde kongre yapılacak salonu dolduran yaklaşık 400 delege ise hiç bir açıklama yapılmadan kongrenin iptal edilmesi üzerine MHP İl yönetimine ateş püskürdü.

İKİ ADAYDAN BİRİNE ÇEKİL BASKISI

Kadirli de Başkan Çağlar Balcılar'ın görevden alınmasının ardından Ülkücü camianın yakından tanıdığı Severtürk Demirci'ye Osmaniye MHP İl yönetimince "delegelerini hazırla yönetimini kur" şeklinde söylemde bulunulduğu seçime 3 gün kala ise yine il yönetimince "Genel merkezce aday değişti tek kişi ve tek liste olacak sen adaylıktan çekil" dendiği iddia edildi. 

KONGRE SALONUNDA GERGİNLİK

Bugün yapılacak kongreye MHP Genel Başkan Yardımcı Oktay Öztürk, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ve İl Başkanı Fahri Kuyulu ile kalabalık bir topluluk katıldı. İddiaya göre kongreye geçilmeden önce ilçe Başkanı Adayı Severtürk Demirci'ye "Adaylıktan çekileceksin yoksa bu kongre yapılmayacak" baskısı yapıldı. Severtürk Demirci ise adaylıktan çekilmedi.

ÜLKÜCÜ İRADE HİÇE SAYILAMAZ

Bu baskıya rağmen Ali Cinkara ve Severtürk Demirci'nin aday olduğu kongre de Başkan Adayı Severtürk Demirci adaylıktan çekilmedi. Genel Başkan yardımcısı, Milletvekili ve MHP Osmaniye İl Başkanı delegelere hiç bir açıklama yapmadan kongre salonuna hiç girmeden Kadirli'den ayrıldılar.

DELEGELER ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Daha sonra kongre salonunda hazır bulunan İlçe seçim kurulu yetkilileri MHP Genel Merkezinden fax geldiğini ve Kadirli kongresinin iptal olduğunu belirtiler. Bunun üzerine kongre için gelen delegeler " MHP Kimsesin babasının arka çiftliği değil. Biz kongre için buraya geldik. Hiç bir yetkili bize açıklama yapğmadan çekip gitti. hepsine yazıklar olsun" şeklinde tepki gösterdiler

ADAY SEVERTÜRK DEMİRCİ: HAREKETİN LİDERİ DEVLET BAHÇELİ

Kendisine kongrede aday olmayacaksın çekileceksin baskısı yapılmasına rağmen adaylıktan çekilmeyen Severtük Demirci ise "Hareketin lideri Devlet Bahçeli. Biz liderimizin her daim emrindeyiz. Ancak bu şekilde davranılması hoş olmamıştır" şeklinde delegelere açıklama yaptı.

OSMANİYE SİYASETİ KADİRLİ MHP'Yİ KARIŞTIRDI

Öte yandan bir çok delege olan olaylara bir anlam veremediklerini MHP Osmaniye İl yönetimin Kadirli de ne yapmayı amaçladıklarını da bilmediklerini belirterek, Osmaniye siyasetinin Kadirli'yi karıştırdığını belirttiler.