Tapelerin reytingi 'Kanuni'yi solladı

Tapelerin reytingi 'Kanuni'yi solladı
MHP lideri Devlet Bahçeli, Tokat'ta vatandaşlara hitap etti: 17 Aralık'tan itibaren 232 savcı ve hakim neden görevden alındı? Bu sürecin içerisinde yargı da Erdoğan'ın denetimine girdi. Gururlu, kibirli, ben Türkiye'yi ve dünyayı yönetirim havasında... Ta

Tapelerin reytingi 'Kanuni'yi solladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tokat'ta vatandaşlara hitap etti. Bahçeli, "17 Aralık'tan itibaren 232 savcı ve hakim neden görevden alındı? Bu sürecin içerisinde yargı da Recep Tayyip Erdoğan'ın denetimine girmiştir. Bu kuvvetler ayrılığına hükmetmek demektir. Güç alanı genişletme arzusunu taşımaktadır. Kendi medyasını oluşturuyor. Tarafsız medyayı baskı altına almak istemektedir" dedi. Bahçeli  "Recep Tayyip Erdoğan, bu gücün verdiği imkanlardan şaşırmış ve şımarmıştır. Bir de Milliyetçi Hareket Partisi var diyorlar. Bir gün MHP ile ilgili demeç veriyor. Recep Tayyip Erdoğan 'Alo'diyor. Bir de 'Alo Fatih'çıktı. Medyayı denetim altına almak için bir 'alo'yeter" dedi. Devlet bahçeli, "Şimdi bir dizi başladı. Tapelerde Recep Tayyip Erdoğan var. Bu dizi, Kanuni Süleyman'dan bile çok izleniyor. Tokat'ta biri var. Oğlunun adı Bilal. Bir de parti başkanın oğlu var. O'nun da adı Bilal diyelim. Tokat'takine sorsunlar, evin, araban, paran var mı? Yok derler. Gemicik var, villa var, para var, elli tane korumayla gidiyor. Bu Bilal ile bu Bilal eşit midir? Bu paralar, tapelerde geçiyor. 76 milyonun ne kadarı yoksul? 44 milyonu yoksul. Şiddetli yoksulluğa yaşayan ise 13 milyon. Açlık sınırının altında olmak ne demek? Çoluğunun çocuğunun parasını karşılayaman demek. Gündelik çalışan demek" ifadelerini kullandı.

HSYK'yı dağıttı

Bahçeli, "17 Aralık 2013 unutulmayacak bir gündür. AKP denen parti için yüz karasıdır. Milletimiz için kara gündür" dedi. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Eskiden ayakkabı alındığında baş ucumuza koyardık. Bunu kimse inkar etmesin, alayınız böyle yapardınız. Ayakkabı kutusu farklı bir hal almış. İçinde 4.5 milyon dolar çıkıyor. Kaç numara ayakkabı giyiyor bunlar? En büyük ayakkabı 44-45'tir. Amerika'da daha büyük olanlar varmış. 4 bakanın evinde para sayma makinası var. 630 milyon dolar bir havuzda toplanıyor. ATV ve Sabah için. Bu nasıl bir şeydir? Bu işadamları kimlerdir? Bu ne hal. 25 Aralık'ta ikinci dalga bir yolsuzluk operasyonu var. Sayın Başbakanın sinirlendiği konu. Adliyenin önünde bildiri dağıttığı için sinirlendiği savcı. Bu adalet savcısı. Senin savcın değil. Usame Kutup var. Yasin El Kadır var. Yolsuzlukla rüşvet halkın arasında konuşuluyor. 41 kişi. Alayını kurtarmak için HSYK'yı dağıtıyorsun." 

Kaçamazsın

Bahçeli,  "Başbakan sana inançlı insanlar saygı duydu, inandı. Ama sen buna saygı duymadın. Kendi nefsine uydun. 85 günden bugüne Türkiye'nin her hangi bir konusu konuşuluyor mu? Arada da Recep Tayyip Erdoğan'ın kaba, insanları kıran konuşmaları var. 'Bu montajdır'diyor. 'Bunu yapanlar alçaktır, okyanus ötesindedir'diyor. Bir türlü ülkemde 'rüşvet var, üstüne gitmeliyim'demiyor. Oğlundan hesap sorsa 'Kasımpaşalı delikanlı'derler. Şimdi ne haldesin! Devletin kayıtlarına düşmüşse, kalır. O kayıtlar silinmez. Bir gün bir iktidar gelir, alayını çıkarır. Bundan kaçamazsın sayın Başbakan."