Barış Pınarı Harekatı’nda Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor

Barış Pınarı Harekatı’nda Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor
Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoruna yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın 9.gününde Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor. MSB'nin açıklamasında, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 702 olduğu belirtildi.

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK uzantısı YPG güçlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı 9. gününde.

Milli Savunma Bakanlığ yaptığı açıklamada: "Barış Pınarı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısı toplam 702 oldu" dedi.

GÖZLER MENBİÇ'TE

Tel Abyad ve Resulayn'da başlayan Barış Pınarı Harekatı’nın 7'inci gününde ise, gözler Fırat'ın batısındaki Menbiç'e çevrildi. Menbiç'in kuzeyindeki Cerablus'ta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hareketliliği arttı. 

ABD GÖZLEM NOKTASINI BOŞALTTI

Suriye'de Ayn el Arab’ın güneyindeki ABD'ye ait gözetleme noktası  boşaltıldı. 

KOMANDOLAR ZORMAĞARA BÖLGESİNE GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 30 tank ve yaklaşık 700 Türk komandosu, Barış Pınarı Harekatı'nda Cerablus'dan Fırat'ın üzerine kurdukları seyyar köprüyle Zormağara bölgesine geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri, Menbiç'in doğusunu da yoğun ateş altına aldı. 

1-20191012111252.jpg

TSK, MENBİÇ SINIRINA TAKVİYE GÜÇ GÖNDERİYOR

Harekatta Tel Abyad ve Rasulayn’da kontrolün sağlanmasının ardından, bordo bereliler ve komandolar Menbiç’e takviye güç olarak ilerlemeye başladı.

RASULAYN KIRSALINDAKİ TERÖR MEVZİLERİ ATEŞ ALTINDA

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve IŞİD'e karşı yürüttüğü harekat devam ediyor. Harekat kapsamında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn kırsalındaki terör mevzileri ateş altına alınıyor.

Terör hedefleri yoğun obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanlar yükseliyor.Kentteki çatışma ve patlama sesleri, Ceylanpınar'dan duyuluyor.

"BİN 220 KİLOMETREKARE ALANI TEMİZLEDİK"

Öte yandan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Adım adım ilerleyerek şu ana kadar bin 220 kilometrekare alanı temizledik'' dedi.

600'E YAKIN TERÖRİST KAÇTI

Güvenlik kaynaklarınca, Barış Pınarı Harekatı kapsamında 40'tan fazla teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Suriye'nin Rakka ve Tabga bölgelerinde terör örgütü YPG/PKK mensubu 600'e yakın teröristin kaçtığı belirlendi.

4 METRE DERİNLİĞİNDE TÜNELLER

Başarıyla yürütülen harekat kapsamında Rasulayn'da kontrolün sağlandığı alanlarda mağara ve sığınaklarda patlayıcı temizleme çalışması yapan komando birlikleri, örgütün kentteki çeşitli noktalara inşa ettiği ve bazı sokak araları ile evlerin bahçelerinden giriş çıkışları bulunan tüneller tespit etti.

Yüzeyin yaklaşık 4 metre derinliğinde yer yer 2 ila 3 metre genişliğindeki tünellerin, istinat duvarlarıyla çevrelenmiş uzun koridorlardan oluştuğu ve birbirine bağlı farklı geçişlerin olduğu saptandı.

METİ DE GÖREV BAŞINDA

Mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha timi (METİ) ile bölgede çalışma yürüten komandolar, meskun mahal operasyonu ve arama tarama çalışmalarında başarıyla görev yapıyor.

Timler, mayın arama dedektörü ile yol ve kaldırımlarda tarama yaparken şüpheli görülen cisimler uzman ekiplerce etkisiz hale getiriliyor.