Bartın açıklarında batan gemide kaptan Mayday diyor Türk yetkili Türkçe karşılık veriyor. 6 kişinin hayatını kaybettiği gemi olayında büyük skandal var

Bartın açıklarında batan gemide kaptan Mayday diyor Türk yetkili Türkçe karşılık veriyor. 6 kişinin hayatını kaybettiği gemi olayında büyük skandal var
Haftalar öncesinde Karadeniz açıklarında batan M/V Arvin isimli geminin battığı anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Gemideki mürettebat İngilizce ve Rusça yardım çağrısında bulunurken Sahil Radyo görevlisinin Türkçe olarak “Beni duyuyor musunuz?” dediği duyuldu. Geminin ikiye bölündüğü olayda, 6 mürettebata sağ olarak ulaşılırken, 6 kişi ise hayatını kaybetmişti.

YENİÇAĞ - ÖZEL HABER

Bartın İnkumu’da denizin yaklaşık 200 metre açığında batan gemiye ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Gemideki 10’u Ukrayna, 2’si Rusya vatandaşı olmak üzere toplamda 12 kişi botlara binip kendilerini kurtarmak için yoğun çaba harcamıştı. 6 kişinin sağ olarak kurtulduğu olaya ilişkin yaşanan büyük skandal ise haftalar sonra ortaya çıktı.

RUSÇA ‘YARDIM EDİN’ DEDİ TÜRK GÖREVLİ TÜRKÇE KARŞILIK VERDİ

Karadeniz açıklarında 1975 yılı yapımlı geminin uç kısmı seyir halinde bir anda bölündüğü görüntülerde net bir şekilde görüldü. M/V Arvin isimli gemideki mürettebatlar, denizde olumsuz bir durumla karşı karşıya kaldıkları anlamını taşıyan ‘Mayday’ kelimesiyle yardım çağrısında bulundu. Ayrıca, Rusça ve İngilizce olarak gemi mürettebatı sesini duyurmak için yardım isterken, Sahil Radyo görevlisinin Türkçe yanıt verdiği duyuldu.

Öte yandan Sahil Radyo yetkilisinin başka bir gemiye çağrıda bulunduğu da belirtildi.