Galatasaray Antalya'da nasıl kazanır

Galatasaray Antalya'da nasıl kazanır

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Antalyaspor tarihinde hiç olmadığı kadar iddialı bu sezon. İyi bir takım kurdu. Nuri Şahin de kısa sürede kendini gösterdi; karşılığını almak istiyor. "Nasıl başlarsan öyle gider" derler ya; Nuri Şahin de sezona Galatasaray galibiyetiyle başlayıp, üst sıralar için iddiasını göstermek istiyor.

Galatasaray da yeni bir sayfa açtı. Okan Buruk''u getirdi takımın başına, üst üste yapılan transferlerle bam başka bir çehreye büründü. 

Yalnız Okan Buruk''un başında sallanan demoklesin kılıcı var! Pusuda bekleyenler var. Başarısız olmasını isteyen Galatasaray içinden de isimler var. Yerinde gözü olanlar var. Kıyısından köşesinden de olsa başarısızlık durumunda iş kapmak isteyenler var. Yani Okan Buruk''un Galatasarayı''nın karşısında sadece Antalyaspor yok bugün. Truva atının içine saklanmış olanlar da var. Onun için de bugün alınacak sonuç çok önemli. Hele ilk 4-5 haftada yaşanabilecek puan kayıplarının neye yol açacağı, kimleri harekete geçireceği ortada. Bunu Okan Buruk da biliyor. Bakalım bunun stresini yenip, işine odaklanabilecek mi bugün?

Antalyaspor''un başta da söylediğim gibi iyi ve oturmuş bir kadrosu var. Kalecisi kötü değil. Özellikle orta sahasında ve forvetinde tehlikeli isimler bulunuyor.

Buna karşılık Galatasaray''ın da geçen sezondan daha güçlü olduğuna inanıyorum ben. Bugün ilk onbirde oynamasını beklediğim Midtsjö soru işareti olsa da benim için; Seferovic''in çok etkili olduğunu gördüm. Gol atıyor, attırıyor. Oliveira da iyi bir transfer gibi duruyor. Emre Akbaba''nın formu iyi. Yeni transferler de takıma katıldığında kadronun daha da güçleneceği ortada.

Bu akşama gelirsek... Maçın kilidini Okan Buruk''un hamleleri açacak. Gözler de elbette Kerem''de olacak. Galatasaray, Antalyaspor''un uygulamak istediği oyun stilini bozar da hızlı hücumlar yaparsa kazanır diyorum ben. Antalyaspor orta sahada top çevirip, savunmanın arasına atılacak toplarla etkili olmaya çalışacak. Bakalım Nelsson-Abdülkerim ikilisi ne yapacak? Belki de maçın sonucunu burada yapılacak olan artılar veya eksiler ortaya çıkaracak.

Sonuçta güzel bir maç futbolseverleri bekliyor bu akşam. En az hata yapan kazanacak.

Yazarın Diğer Yazıları