Başkasının yerine sınava girecekti yakalandı

Başkasının yerine sınava girecekti yakalandı
Ehliyet sınavını bir türlü geçemeyen arkadaşı Murat V. nin yerine ehliyet sınavına giren Murat A. görevliler tarafından yakalandı. Suçlarını kabul eden iki arkadaş hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sözcü'den Damla Güler'in haberine göre, ehliyet almak isteyen ancak yazılı sınavı bir türlü geçemeyen 28 yaşındaki Murat A. arkadaşı Murat V.'den kendi yerine sınava girmesini istedi.

Arkadaşının isteğini geri çevirmeyen 33 yaşındaki Murat V., 27 Ocak 2020 tarihinde Şişli'de sınavın yapılacağı okula gitti. Ancak sınav giriş belgesinde fotoğraf kendisine benzemeyince görevliler durumu anladı.

“ARKADAŞIM DİYE YARDIM ETMEK İSTEDİM”

Sınav gözetmenlerinin durumu hemen polise bildirmesi sonrası gözaltına alınan Murat V. ifadesinde şunları söyledi: "Murat A. benim arkadaşım olur. Bana ehliyet sınavına gireceğini ve sınavı geçemediğini söyleyerek benim kendisinin yerine sınava girmemi istedi. Kimliğini ve sınav giriş belgesini bana verdi. Ben de sınavın yapılacağı okula geldim. Fakat kamera sisteminden beni yakaladılar. Ben sınava girmek için şahıstan para almadım. Sadece arkadaşım olduğu için yardım etmek istedim" ifadelerini kullandı.

 “İSTANBUL'A SIK SIK GELİYORUM”

Yapılan incelemelerde Mardin'de olduğu tespit edilen Murat A. ise şüpheli olarak ifade vermesi için İstanbul'a çağırıldı.

İstanbul'a gelerek ifade veren Murat A.: " İnşaat işçisiyim ve İstanbul'a iş için sık sık geliyorum. Bir iş olur çalışırım diye ehliyet almak istedim. Ehliyet sınavı için kaydımı İstanbul'da yaptırdım. Fakat Nusaybin'deki işlerimin yoğunluğu sebebiyle sınava katılamadım” dedi.

Sınava katılamadığı için arkadaşından sınava girmesi için rica ettiğini anlatan Murat A., “Kimlik belgemi ve sınav giriş belgemi kendisine verdim. Ancak sınava girerken yakalanmış. Ben üzerime atılı suçlamaları kabul ediyorum. Pişmanım” dedi.