Bayrak indirme soruşturmasında 5 gözaltı

Bayrak indirme soruşturmasında 5 gözaltı
Lice’de çıkan olaylarda ölen bir kişinin cenazesinde çıkan olaylarda göstericiler arasında bulunan bir kişinin 2. Hava Kuvvet Komutanlığı garnizon sahasına girerek

Türk bayrağını indirmesinin ardından İçişleri Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi görevinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada da, bayrağımızın indirilmesi olayıyla ilgili olarak 5 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, “Bayrağımızı gönderden indiren ve fırlatan şüpheli ile olaya karışan suç ortağı diğer şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Yenisi gönderde
 Bu arada, bölücüler tarafından indirilen Türk bayrağının yerine yenisi takılırken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türk bayrağına yapılmış alçakça bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanların yakalanıp hukuka teslim edilmesi ve hesabının sorulması da hükümetimizin vazifesidir” dedi. Türk bayrağının indirilmesine bakıldığında çok büyük bir ihmalin olduğuna dikkat çeken Bakan Bozdağ, bu ihmale göz yumanlar hakkında da yasal işlem yapıldığını belirtti. Bozdağ, “Türk bayrağına uzanan el kim olursa olsun kırılmalı. Bayrağımızı indiren gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ben ciddi bir ihmal olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilgili kişilerin istifa etmesi gerektiği yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Genelkurmay Başkanı yasal çalışmaları başlatmış durumda. Ben Genelkurmay ya da Hava Kuvvetleri’nin bir kusuru olduğunu düşünmüyorum. Orada görev yapanlarla ilgili kusur olduğunu düşünüyorum. Zaten yasal işlemler de başlatıldı.”