Diyarbakır’da çatışma: 1 ŞEHİT

Diyarbakır’da çatışma: 1 ŞEHİT
Diyarbakır’da çatışma: 1 ŞEHİT

Teröristlerce kaçırılan AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in kurtarılması için yapılan operasyonlar sırasında bir top mermisinin patlamasıyla Özel Harekat Şubesi’nden Akın Bayram şehit düşerken, 3’ü asker 1’i korucu 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

 

Obüs mermisi patladı: 1 polis şehit, 4 yaralı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında yol kesen PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in kurtarılması için sürdürülen operasyonlar sırasında top mermisinin patlaması üzerine yaşanan kazada Özel Harekat Şubesi’nde görevli polis memuru Akın Bayram şehit oldu, 3’ü asker, 1’i korucu 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Operasyonlarda 4 terörist öldürüldü. Jandarma ile polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyonda teröristlerin bulunduğu alana obüs topuyla atış yapıldı. Atış sırasında bir mermi toptan fırlamayarak içinde patladı. Patlamada polis memuru Akın Bayram şehit olurken, 3 asker ile 1 geçici köy korucusu yaralandı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, “Silahın kullanımı sırasında çevreye yaydığı bir basınç var. Kazaya neden olan bu araç 155’lik bir top atış aracı” dedi.


40 günlük oğlu var
Ordu’da Bayram’ın şehit olduğu haberini alan anne Necmiye Bayram fenalaşınca, hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Evli olduğu öğrenilen şehit Akın Bayram’ın 8 yaşında Tayfun ve 40 günlük Yiğit Efe isminde iki çocuğunun bulunduğu öğrenildi.


İran, teröristi teslim etti
Bu arada Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün 12.00 sıralarında İran İslam Cumhuriyeti askerlerinin, kimliği açıklanmayan ve terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan teröristin, işlemlerinin ardından İranlı yetkililerce Yüksekova ilçesindeki Esendere Sınır Kapısı’nda Türk yetkililere teslim edildiği kaydedilen açıklamada, gerekli yasal sürecin başlatıldığı ifade edildi.