Otyakmaz bombaladı ortalığı birbirine kattı

Otyakmaz bombaladı ortalığı birbirine kattı
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın Trabzonspor’un 2011’de kendilerine şike teklif ettiği şeklindeki iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Olaya Fenerbahçe de müdahil olurken, bordo-mavili kanat yaşananları “Şikecilerin çamur atması” olarak değerlendirdi

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, şike davasıyla ilgili yaptığı açıklamaların her kelimesinin doğru olduğunu savundu. Otyakmaz, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Evet, Sivas yiğitler şehridir ve kulübünü yiğitçe yönetir. Süreçte yaptığımız yiğitliğin sayesinde 3 yıldır temizlik edebiyatı yapanların hezeyanlarına verecek cevabımız vardır” ifadesini kullandı. İlgili kulübün hem eski hem de görevdeki başkanlarına “yiğitlik” gereği zamanında bunları söylediklerini aktaran Otyakmaz, şunları kaydetti: “İlgili kulübün başkanı, ’Bunları açıklayın herkes cezasını çeksin’ diye cevap verdi. Biz de ‘Size söyledik, şimdi açıklayın’ dedik. Bu zamana kadar açıklama olmadığı gibi bize yapılan haksız saldırılara devam edildi. Yiğitliğimiz suistimal edilip karşılık görmeyince biz de yiğitliğin muhatabına göre bir limitinin olduğunu kavramış olduk. Bundan sonra cumhuriyet savcılarımız istediğinde, gerekli ifadelerimiz verilecektir. Kongrede yaptığım konuşmanın her kelimesinin doğruluğuna mübarek Miraç Gecesi şahit olsun.” 

Trabzon ayaklandı
Trabzonspor camiası Otyakmaz’ın “Bize 1 milyon lira teşvik primi teklif ettiler” iddialarının ardından büyük tepki gösterdi, yaşananları şikecilerin provokasyonu olarak değerlendirdi. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Sivas yiğitlerin şehridir. Spor kulüplerini yönetenler temsil ettikleri olguları unutmamalı ve ona göre yaşamalıdır. Yiğitler karşısına çıkan pislikleri temizler. Kuyruğu sıkışınca pisliğin içine tertemiz Trabzonspor’u çekmeye çalışmaz. Sonun yaklaşıyor oluşunun, şuursuzca açıklama yapmaya ittiği bu kişiyi ciddiye almıyoruz” ifadesi kullanıldı. Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın yaptığı açıklamalara ilişkin, “Hukuk karar vermiş, UEFA vermiş, CAS vermiş, zannediyorum Tanrı da vermiş. Daha bunun neyini konuşuyorlar, anlamak mümkün değil” dedi. 

“Dava açacağım” 
Trabzonspor’un eski genel sekreteri Hasan Yener, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın şike süreciyle yaptığı suçlamalarına cevap verirken, “Şikeciler bize çamur atmak için bir araya geldi. Türkiye’deki mahkemeler, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS hepsi karar vermiş. (Birisi çıkar, yok böyle bir şey) der. Biz onun tezgahına gelmeyiz. Kendini kurtarmak için çamur atma politikası izliyor. Bu ülkenin gençleri, yapılanları gördükçe gelecekte bunları iyi anmayacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu da bunca karara rağmen Trabzonspor’un kupasını vermeyerek ülke futbolundaki kara leke olmaya devam etmektedir.” Mecnun Otyakmaz’ın iddialarının odağındaki isim olan eski yönetim kurulu üyesi Recep Denizer ise şöyle konuştu: “Hiç kaale almıyorum, hiç de konuşmuyorum. Bunlara Aziz Yıldırım nasıl talimat veriyor ki bunlar kalkıp konuşuyorlar. Şimdiye kadar neredeydiler? Avukatımla bir görüşme yapıp gerekli açıklamayı yapacağım. Gerekirse Mecnun Otyakmaz hakkında dava da açacağım.” 

Fenerbahçe: Korku
Fenerbahçe Kulübü, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın kulübün olağan genel kurulunda, “Trabzonsporlu bazı yöneticilerin 2011’de dönemin Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız aracılığıyla futbolculara 1 milyon dolar teşvik primi vaat ettiği” yönündeki açıklamalarını, destek ve takdirle takip ettiklerini duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Sivasspor Başkanı Sayın Mecnun Otyakmaz’ın, futbolun gerçekleri adına yaptığı açıklama ve haklı isyan, tarafımızdan sonsuz destek ve takdirle takip edilmektedir. Bu açıklamaların ortaya koyduğu gerçek, yeniden ve adil yargılama hakkından, kimlerin neden ve nasıl bu kadar rahatsızlık duyduğunun anlaşılmasıdır ki artık açıkça görüldüğü üzere, bu sıradan bir rahatsızlık değil bir ’korku’dur” ifadeleri kullanıldı. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu’nun bu konuda her türlü hukuki girişimi yapmaya hazır ve kararlı olduğu vurgulandı.


Ekşioğlu: İlahi adalet işleyecek
Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz’ın iddialarına destek veren eski Fenerbahçe yönetici İlhan Ekşioğlu da “İlahi adaletten şüphemiz yok” diye konuştu. Ekşioğlu şunları söyledi: “F.Bahçe 2010-11 sezonunda Trabzon’un şike ve teşvik için ayırdığı ’bütçeyi’ kullandırtmamaya çalıştı. Fenerbahçe haklı davasında diyet ödedi. Şimdi beklentisi gerçeğin kanun önünde de ortaya çıkması.” ifadelerini kullandı. 
Murat Taşkın