Batman Üniversitesi'nde peçeli, pardesülü, gözlüklü öğrencilere uyarı

Batman Üniversitesi'nde peçeli, pardesülü, gözlüklü öğrencilere uyarı
Batman Üniversitesi Rektörlüğü, İslami İlimler Fakültesi'nde bazı öğrencilerin kıyafetlerinden dolayı gelen şikâyetler üzerine Dekanlığı uyararak, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş imzası ile İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı'na gönderilen yazıda; üniversitenin Batı Raman Kampüsü'nde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişinin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı belirtildi. Yazıda; bu tür giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlığa bilgi verilmesinin talep edildiği belirtildi.

Rektör Durmuş imzalı yazının sonunda ise şöyle denildi:

"Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını hususunda gereğini rica ederim."

İlgili Haberler