Bayraktar SİHA'larının üreticisi Baykar'ın CEO’su Haluk Bayraktar’ın açıklamaları Ukrayna’da heyecanla karşılandı

Bayraktar SİHA'larının üreticisi Baykar'ın CEO’su Haluk Bayraktar’ın açıklamaları Ukrayna’da heyecanla karşılandı
Savunma Sanayii Buluşmaları'nın dördüncüsü İstanbul'da düzenlendi. Savunma sanayiinin önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, savunma sanayi ve yerli teknolojilerin önemine dikkat çekildi. Bayraktar SİHA'larının üreticisi Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar’ın burada yaptığı açıklamalar Ukrayna’da heyecanla karşılandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve SAHA İstanbul, stratejik önemi ve teknolojik gelişime etkisiyle Türkiye’nin küresel gücünü belirleyen başlıca faktörlerden olan savunma sanayiinin ''milli ve yerli'' yapısına katkı için ''Savunma Sanayii Buluşmaları''nın dördüncüsünü gerçekleştirdi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve savunma sanayii temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Bayraktar SİHA''larının üreticisi Baykar''ın CEO''su Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ile birlikte İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri ve savunma sanayi firmalarının temsilcileri katıldı.

“ÜLKELERİN EN ÖNEMLİ DERDİ BAĞIMSIZLIK”

Bayraktar SİHA''larının üreticisi Baykar''ın CEO''su Haluk Bayraktar açılışta yaptığı konuşmada günümüz konjonktüründe ülkelerin en önemli derdinin bağımsızlıklarını korumak olduğunu vurgulayarak, “Bağımsızlığı korumanın en önemli unsurlarından birinin bir ülkenin kendine ait savunma sanayiinin gücü ile bağlantılı olduğunu görüyoruz. Muharebe konseptleri, doktrinler değişirken ülkemizi gerektiği gibi savunup koruyabilecek bir kabiliyette olmazsak, maalesef hiçbir zaman tam bağımsız olabilmemiz mümkün değil. Ülke savunmasını düşündüğümüzde yurt dışından hazır alımla elde edilen sistemlerin yaşattığı zorluklar, tedarik süreçlerinin uzaması ve dışa bağımlılık nedeniyle yaşanan sıkıntılar aşikar. Ukrayna örneği, hem bize hem de tüm dünyaya bunu bir kez daha gösterdi. Topraklarını korumak için cesurca savaşan Ukraynalılar, bir gün içinde dünyanın en büyük ordularından biri ile karşı karşıya kaldı. Ukrayna’yı işgal edenler çoluk çocuk demeden sivilleri katletti. Bir ülkenin güzelim şehirlerini yerle bir etti. Bu adil olmayan savaş, muharebe konseptinin kökten değiştiğine dair bizlere birçok yeni veri sunuyor. Ülkelerinin bağımsızlığı için cepheye koşan Ukraynalılar dünyanın tanımaya çalıştığı yeni teknolojileri etkin bir şekilde kullanıyor.

Konvansiyonel sistemler yüksek teknolojiye yeniliyor. Kısacası muharebe sahasının doğası kökten değişiyor. Biz de bağımsızlığımızı korumak, geleceğimizi teminat altına almak için yüksek teknoloji geliştirmeye devam etmeli ve değişen dünyanın getirdiği koşulları iyi okumalıyız. Daha da önemlisi bunun bir tercih değil zaruret olduğunun da bilincinde olmalıyız. Bu nedenle savunma sanayimiz durmuyor, adeta bir buzkıran gemisi gibi önüne çıkan engelleri kıra kıra ilerliyor" açıklamalarında bulundu.

 

Bayraktar daha sonra açıklamalarını Twitter’da takipçileriyle paylaştı. Kırım Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova paylaşımı alıntılayarak Ukraynacaya çevirdi. Bayraktar’ın açıklamaları Ukrayna’da heyecanla karşılandı.

İlgili Haberler