Bayraktar Ukrayna için yardım kampanyası başlatan Litvanya'ya SİHA gönderecek. Toplanan parayı da fakir fukaraya dağıtın dediler

Bayraktar Ukrayna için yardım kampanyası başlatan Litvanya'ya SİHA gönderecek. Toplanan parayı da fakir fukaraya dağıtın dediler
Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alarak Ukrayna'ya göndermek için bir yardım kampanyası başlatan Litvanya’ya ücretsiz SİHA verileceği açıklandı… Toplanan parayı da fakir fukaraya dağıtın dedi.

Litvanya hükümeti geçtiğimiz hafta Türkiye''den Bayraktar TB2 SİHA alarak Ukrayna''ya göndermek için bir yardım kampanyası başlatmış ve kısa süre içerisinde kampanyaya 5 milyon Euro bağış yapılmıştı.

ÜCRETSİZ BAYRAKTAR TB2  SİHA VERİLECEK

Litvanya Milli Savunma Bakanı Arvydas Anušauskas Twitter''dan yaptığı açıklamada, Türkiye''nin Bayraktar TB2''yi ücretsiz şekilde verme kararı aldığını ifade etti.

Anušauskas, "Türkiye, Litvanya''nın satın almak için para topladığı Bayraktar''ı ücretsiz vermeye karar verdi! Bu harika! Toplanan parayla Bayraktar için mühimmat alacağız ve kalan paranın tamamı da Ukrayna''ya destek olarak gidecek. Teşekkürler Türkiye!" ifadelerini kullandı.

BAYKAR’DAN AÇIKLAMA

Bayraktar SİHA’ların üreticisi BAYKAR firması da Litvanya''ya 1 adet Bayraktar TB2 sağlayacaklarını açıkladı.

Litvanya halkının duyarlı kampanyasının başarıyla tamamlandığını Savunma Bakan Yardımcısı @VSemeska''dan öğrendik. Litvanya''ya 1 adet #BayraktarTB2 sağlayacağız. Toplanan bağışın tamamının Litvanya tarafından Ukrayna''ya insani yardım olarak gönderilmesini rica ediyoruz.

Litvanya''da başlatılan kampanyada 3 gün içerisinde 5 milyon euro para toplanmıştı.

İşte o paylaşımlar:

İlgili Haberler