Bebek katili teröristlerin koruyucusu İsveç’ten itiraf gibi açıklama. Madem PKK terör örgütü neden destek veriyorsunuz

Bebek katili teröristlerin koruyucusu İsveç’ten itiraf gibi açıklama. Madem PKK terör örgütü neden destek veriyorsunuz
Bebek katili PKK ve YPG’ye yaptığı yardımlarla bilinen ve ülkelerinde bu terör örgütlerin faaliyetlerine izin veren İsveç geri adım attı. İsveç Dışişleri Bakanı Linde yaptığı ikinci açıklamada, “Avrupa Birliği gibi biz de PKK'nın terör örgütü olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı.

AA''nın Aftonbladet gazetesine dayandırdığı habere göre; ortada yanlış anlaşılmış bir durum olabileceğini savunan Linde, "PKK''yı terör örgütü olarak sınıflandırmayacağımız doğru değil, böyle bir algı oluştuysa bunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Pazar günü Türkiye''nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceğiz" dedi.

DAHA ÖNCE TEHDİT ETMİŞTİ
İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, küstah bir açıklamayla Türkiye’yi tehdit ederken “NATO’daki bütün ülkelerin desteğini istiyoruz. NATO’nun önemli ülkeleri bizim arkamızda. Bizimle ve o ülkelerle iyi geçinmek, Türkiye’nin çıkarına olur” İfadelerini kullanmıştı.

CAVUŞOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "NATO''da müttefik olacak bir ülkenin terör örgütü YPG/PKK''ya destek vermemesi gerektiğini belirterek, "Bu iki ülke (İsveç ve Finlandiya) PKK ve YPG''ye açık bir şekilde destek vermektedir. Bunlar terör örgütüdür" açıklamasında bulunmuştu.

ERDOĞAN SICAK BAKMADIĞINI BELİRTMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta PKK ve FETÖ olmak üzere, terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle, bu iki ülkenin üyeliğine “Olumlu bakmadığını” açıklamıştı.

İlgili Haberler