Bedelli askerlik celp dönemleri açıklandı

Bedelli askerlik celp dönemleri açıklandı
Milli Savunma Bakanlığı tarafından bedelli askerlik celp dönemleri açıklandı. Bedelli askerlik celp dönemi sonuçlarına e-devlet üzerinden ya da telefonunuza gelen mesajdan kontrol edilebilir.

Son dakika! Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri açıklandı! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, bedelli askerlikteki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, bedelli askerlik kapsamındaki eğitim çalışmalarının, 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celpte icra edileceği bilgisini verdi. Bu açıklamanın ardından, bedelli askerlik celp dönemleri açıklandı. Sonuçlara e-devlet üzerinden veya Bedelli askerliğe ilişkin celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinde açıklandı. 

E-Devlet üzerinde yer alan ASAL Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama ekranı, yoğunluk nedeniyle zaman zaman yanıt veremeyebiliyor.

BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMLERİ AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlerin, ilk üç celp döneminde temel askerlik eğitimlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bunların dışında kalan gençlerimizin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları; 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir" dedi. Akar, yaptığı açıklamada bedelli askerlikteki çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyerek, "Şu ana kadar bize müracaat eden toplam 634 bin 415 gencimiz işlemlerini tamamladı. Son işlemler de askerlik şubelerinde tamamlanmak üzere diye konuştu. 

Bakan Hulusi akar bedelli askerlik için müracaatlarını yapanlardan iki celp döneminde toplam 54 bin 36 yükümlünün bedelli askerlik temel eğitiminin gerçekleştiğini belirterek 3. celp dönemindeki 13 bin 555 kişinin de yarın temel eğitim safhasını tamamlayarak terhis olacaklarını söyledi.

Bakan Akar, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bunların dışında kalan gençlerimizin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir. Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecektir.