Belçikalı Bakan Eva De Blekeer, AB’nin anlaşma imzaladığı korona virüs aşı fiyatlarını yanlışlıkla açıkladı, gizli kalması gerekiyordu

Belçikalı Bakan Eva De Blekeer, AB’nin anlaşma imzaladığı korona virüs aşı fiyatlarını yanlışlıkla açıkladı, gizli kalması gerekiyordu
Belçikalı Bakan Eva De Blekeer, hükümetin alacağı korona virüs aşılarının doz ve fiyatlarına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda AB’nin anlaşma sağladığı ve gizli kalması gereken aşı fiyatları yer aldı. Bakan kısa sürede paylaşımını sildi.

Belçika'da bütçe ve tüketicinin korunmasından sorumlu Devlet Bakanı Eva De Blekeer, hükümetin almayı planladığı aşı dozu ve fiyatlarına ilişkin tabloyu sosyal medya hesabından yayınladı. Tablo’da Avrupa Birliği’nin firmalarla gerçekleştirdiği anlaşmalar uyarınca gizli kalması gereken aşı/doz ücretleri de yer aldı.

EN PAHALI AŞI MODERNA’NIN

Gizli kalması gereken bu bilgileri paylaşan Blekeer, paylaşımını silerken paylaşımda en ucuz aşının 1.78 Euro/doz ile Oxford tarafından geliştirilen AstraZeneca aşısının olduğu, en pahalı aşının ise 18 dolar/doz ile ABD’li Moderna tarafından geliştirilen aşı olduğu görüldü.

epc-kkkxcaa2cg.jpg

SORULARA YANIT VERMEDİ

Bakan sosyal medya kullanıcılarının  “Belçika 33,5 milyon doz aşı için, toplam 279 milyon 120 bin 190 euro ödeyecek” paylaşımının altına neden bu gizli bilgileri açıkladığına ilişkin sorulara ise yanıt vermedi.

İşte o paylaşım ve yorumlar:

eva-de-bleeker.jpgbakan-belcika.jpgbunun-gizli-tutulmasi-gerekiyordu.jpg