Kahramanmaraş’ta belediye su vermeyince 12 bin dönüm mahsul göz göre göre kurudu

Kahramanmaraş’ta belediye su vermeyince 12 bin dönüm mahsul göz göre göre kurudu
Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı bazı köylerin sulama hakkının ellerinden alındığı iddia edildi. Tarlada mahsulü susuzluktan kuruyan çiftçiler, “Koca ülke Ukrayna'dan gelen yağı bekledi, bizim mısırımız kurudu” diyerek tepki gösterdi.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı bazı köylerde çiftçinin sulama yapması gerekirken sularının kesildiği öğrenildi. Mısır tarlaları bulunan çiftçiler, mahsulünün susuzluktan kuruduğunu dile getirdi.

Kanal Maraş’ta yer alan habere göre; çiftçiler, 6 Temmuz tarihinden bu yana seslerini duyurmak için mücadele etti. Konuya dair yetkililerden bir açıklama gelmediğini sadece Devlet Su İşleri ile görüşme yapıldığını söyleyen mısır tarlasına sahip çiftçi “Ayvalı Barajı havzasında çiftçinin hakkının olduğunu söyledi. Çiftçinin oradan 1 milyon litre su aldığı zamanlar mahsulünün kurtulacağını dedik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KASKİ, havzada yeterli su yok diyerek su vermedi. KASKİ’deki yetkililer serin makam odalarından çiftçi olan bizi küçümsercesine “Sizin kuruyan mahsulünüz” bizi ilgilendirmez” dedi. Biz daha sonra KASKİ belediyeye bağlı olduğu için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na gittik ama kendisi bizimle görüşmedi. Bize su vermeyeceklerse biz bu kadar mısırı neden ektik?” diyerek tepki gösterdi.

Göz göre göre 12 bin dönüm tarladaki mahsulün kuruduğuna vurgu yapan çiftçi “Ukrayna’dan gelen bir gemi yağı koca bir ülke beklerken bugün bizim mısırlarımızın geldiği durum bu. Biz bundan nasıl yağ çıkaracağız? Ben Tarım Bakanıma ve İçişleri Bakanıma sesleniyorum. Kahramanmaraş’ta bizi yaktılar. Bizi mahvettiler. Şu ana kadar hiçbir yetkili bize cevap vermiyor. Bir çözüm bulalım, zararınızı karşılayalım demiyor. Ya biz bu memleketin üvey evladı mıyız” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI YA İSTİFA ETSİN YA DA ZARARIMIZI KARŞILASIN”

Hiçbir yetkilinin konuya dair açıklama yapmadığını ve ilgilenmediğini söyleyen çiftçiler “Belediye başkanı yönetemiyorsa istifa etsin veya gelsin buraya bizim zararımızı karşılasınlar” dedi.

Diğer yandan, çiftçilerin hepsinin bankalara olan borçlarından dolayı çiftçilerin icralık olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler