Berat Kandiliniz kutlu olsun

Berat Kandiliniz kutlu olsun
Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili, borçtan kurtulma, temizlenme, arınma anlamlarına gelir. Hicri aylardan şaban ayının on beşinci gecesine gelen Berat gecesini müminler namaz ve dualarla değerlendiriliyor. Mübarek Berat Kandili'nde gelenek haline gelen kandil mesajları, kalplerimizden geçen duaları ve dilekleri sevdiklerimize iletmemiz için aracı oluyor.  İşte 2021 Berat Kandili mesajları...

Tövbelerin kabul edildiği, rızıkların dağıtıldığı, şifaların ihsan eylendiği Berat Kandili, Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından da müjdelenmiştir. Berat gecesi, Kur''an-ı Kerim''in Levh-i Mahfûz''dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. 

Berat Kandili iman ve ibadetlerimiz açısından bakımından manevi duygularımız için önemli bir fırsattır. Borçtan kurtulma, temizlenme, arınma anlamlarına gelen Berat kandilinde gecesinde edilecek duaların geri çevrilmeyeceğine inanılır. 

Mübarek Berat Kandili''nde gelenekleşen kandil mesajları, kalplerimizden geçen duaları ve dilekleri sevdiklerimize iletmemiz için aracı oluyor. Özellikle korona virus pandemisi nedeniyle sevdiklerinin kandilini yüz yüze tebrik edemeyenler bu mübarek gecede hiç olmazsa mesaj atarak sevdiklerinin kalbini kazanıp sevgili peygamberimizin sıla-i rahim sünnetini yerine getirme arzusuyla yakınlarına Berat Kandili mesajı gönderiyor.

İşte 2021 Berat Kandili mesajları...

Allah''ım gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle, hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eyle! (Amin) Hayırlı Kandiller.

Ey Rabbimiz! Bizlere dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eyle azabından muhafaza eyle. ( Bakara 201) Amin! Selam ve dua ile Berat Kandiliniz kutlu olsun.

Bu gece berat gecesi… Dua edelim… Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.

Kalblerimizi gösterişten ve iki yüzlülükten muhafaza buyur ya Rabbi! Her hal ve tavrımızı rızan istikametinde eyle. Niyetlerimizi ihlaslı kıl ve bize lütfettiğin bütün şeylerde de bereket ihsan eyle ya Rabbi! Hayırlı nurlu kandiller.

Rabbimiz, biz iman ettik. Bizim günahlarımızı bağışla. Bizi ateş azabından koru. (Ali imran 16) Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Dili Bismillah olanın işi yarım kalmaz, sözü İnşallah olanın planı bozulmaz. Gözü Maşallah olanın içi kararmaz. Zikri Subhanallah olanın eksiği olmaz. Şükrü Elhamdulillah olanın rızkı azalmaz. Anahtarı iman olanın açamayacağı kapı olmaz. Berat Kandiliniz Mübarek olsun.

Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana babamı ve inananları bağışla. (İbrahim 41) Berat Kandiliniz Hayırlı Olsun.

Ya Rabbi! Bizleri büyük-küçük hatalardan, emirlerine karşı isyan kokan tavır ve davranışlardan arındır. (Amin) Hayırlı kandiller.

Her sabah güneşle doğan umutlar, her yeni bahar ile tazelenen mutluluklar ve açan her yeni çiçekte gizlenen güzellikler sizinle olsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, kandilin mübarek olsun.

Kalpler vardır, sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır, dostluğu paylaşmak için, mübarek günler vardır, Beraberce kutlamak için…

Hayırlı Kandiller.Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun...

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kandiliniz kutlu olsun.Allah''in rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabrimiz nur dolsun, makaminiz Firdevs, dualariniz kabul olsun. Berat Kandiliniz kutlu olsun.

Allah''ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp Berat Kandili Sözleri huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller!

İlgili Haberler