Beşiktaş, Hatayspor gole boğdu. Dolmabahçe'de şampiyonluk provası

Beşiktaş, Hatayspor gole boğdu. Dolmabahçe'de şampiyonluk provası
Spor Toto Süper Lig’in 39.haftasında Beşiktaş ile Atakaş Hatayspor karşı karşıya geldi. Maça fırtına gibi başlayan siyah beyazlı takım, mücadeleyi 7-0 kazandı ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım attı. Siyah beyazlıların golleri Akintola (K.K), Larin (4), N’koudou ve Rıdvan Yılmaz’dan geldi. Bu sonuçla Sergen Yalçın’ın öğrencileri puanını 81 yaptı. Hatayspor ise 57 puanda kaldı.

Beşiktaş, Vodafone Park’ta oynanan maçta Hatayspor’u 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Siyah beyazlılara galibiyeti getiren golleri, 2.dakikada Akintola (K.K), 11, 14, 55. ve 65. dakikada Larin, 38’de Georges-Kevin N''Koudou ve 44.dakikada Rıdvan Yılmaz attı.

Ligde 6 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen Kartal, üst üste ikinci maçını kazandı ve puanını 81’e yükseltti. Ligde 4 maç sonra mağlup olan Hatayspor ise 57 puanda kaldı.

Süper Lig’de gelecek hafta Galatasaray – Beşiktaş, Hatayspor – Denizlispor maçları oynanacak.

LARIN 4 GOLLE DÖNDÜ

Beşiktaş''ın Kanadalı futbolcusu Cyle Larin, 2 maçlık aranın ardından ilk 11''deki yerine döndü ve galibiyete 4 gollük katkı yaptı.

Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın son bölümlerinde sakatlanan Larin, Hes Kablo Kayserispor maçında görev yapamamış, Çaykur Rizespor maçına da oyuna sonradan girmişti.

İKİ TAKIMIN 11''LERİ: 

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N''Sakala, Josef, Atiba, Ljajic, N''Koudou, Ghezzal, Larin.

Hatayspor: Munir, Popov, Pablo Santos, Billong, Katranis, Aabid, Riberio, Traore, Akintola, Boupendza, Diouf.

MAÇTAN NOTLAR:

İLK YARI

1’ Maç başladı

2'' GOOLL!! Beşiktaş, Babajide Akintola''nın kendi kalesine attığı kafa golüyle 1-0 öne geçti. Sol taraftan kazanılan köşe vuruşunda Rachid Ghezzal''in ceza sahasına gönderdiği ortasında Babajide Akintola''nın ters kafa vuruşu kaleci Munir Mohamedi''nin sağından ağlara gidiyor.

4'' Sağ kanattan Babajide Akintola''nın ceza sahasına gönderdiği ortasında savunmadan seken top kaleci Ersin Destanoğlu''nda kalıyor.

5'' Ljajic''in ara pasına hareketlenen Larin''in şutunda top direğin hemen yanından dışarıya gitti.

5'' Adem Ljajic''in ara pasında ceza sahasında topla buluşan Cyle Larin''in sağ ayağıyla vuruşu yandan auta gidiyor.

8'' Hatayspor''da Alexandros Katranis''in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Valentin Rosier topu uzaklaştırıyor.

11'' GOOLL!! Beşiktaş farkıyı ikiye çıkardı. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Atiba bekletmeden topu Larin'' verdi. Larin kalecinin sağından topu ağlara yolladı. 2-0

13'' GOOLLL!! Rosier''in pasıyla yay içinde topla buluşan Ljajic, bekletmeden Larin''i gördü. Larin, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topun dibine girdi ve fileleri havalandırdı. 3-0

15'' Nkoudou''nun sol çaprazdan vuruşunu kaleci kurtardı.

18'' Akintola ceza sahasına sokulmak istedi. N''Sakala araya girip topu takımına kazandırdı.

22'' Nkoudou sol kanattan hızlı bir şekilde içeri girdi, ortasını kesti ancak savunma araya girerek topu taca yolladı.

22'' Hatayspor''da Diouf savunma arkasına hareketlendi. Ama Ersin kalesini terk edip topu uzaklaştırdı.

25'' Beşiktaş''ta Larin''in pasıyla ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Ghezzal''ın kaleyi cepheden gören yerden şutu az farkla dışarı çıktı.

28'' ERSİN ÇIKARDI! Sol taraftan hızlı gelen Boupendza, içeriye doğru hareketlenen Akintola''ya topu attı, Akintola''nın şutunu Ersin çıkardı.

29'' Aaron Boupendza''nın şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

31'' Mame Diou''un arka direkte yaptığı kafa vuruşu üstten auta gidiyor.

34'' Adem Ljajic''in kaleyi cepheden gören şutu direkten döndü.

36'' Valentin Rosier''in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Pablo Santos topu uzaklaştırmayı başarıyor.

38'' GOOLL!! Beşiktaş farkı dörde çıkardı. Beşiktaş atağında Ghezzal''ın pasıyla topla buluşan N''Koudou, şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı, savunmaya da çarpan top ağlara gitti. 4-0 

43'' Beşiktaş''ta Nkoudou yerini Rıdvan Yılmaz''a bıraktı.

45'' GOOLL!! Beşiktaş Rıdvan Yılmaz''ın attığı gol ile Atakaş Hatayspor karşısında skoru 5-0''a getiriyor. Rachid Ghezzal topu sağ kanattan bindirme yapan Valentin Rosier''e aktarıyor. Topla birlikte hızla ceza sahasına giren Valentin Rosier''in yerden ortasında arka direkte Rıdvan Yılmaz''a sadece dokunmak kalıyor ve topu ağlara gönderiyor.

45'' İlk yarı bitti.

İKİNCİ YARI

46'' İkinci yarı başladı.

46'' Beşiktaş''ta Atiba oyun dışına alındı, Dorukhan Toköz oyuna dahil oldu.

46'' Hatay''da Jean-Claude Billong, Adama Traore ve Strahil Popov oyundan çıkarken Yusuf Abdioğlu,Abdurrahman Canlı ve Burak Çamoğlu ikinci yarı oyuna giren isimler oluyor.

47'' Hatayspor''da Abdurrahman Canlı sarı kart gördü.

52'' Alexandros Katranis''in ortasında Pablo Santos''un kafa vuruşunda top üstten auta gidiyor.

55'' GOOOLL!! Beşiktaş Larin ile skoru 6-0 yaptı. Yusuf''un hatalı geri pasıyla topla buluşan Larin, şık bir plase ile kalecinin solundan topu filelere yolladı. 6-0

63'' Burak Çamoğlu''nun sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Welinton Silva kafa vuruşuyla topu uzaklaştırıyor.

65'' GOOLL!! Beşiktaş Cyle Larin''in attığı gol ile Atakaş Hatayspor karşısında skoru 7-0''a getiriyor. Rosier''in sağ kanattan arka direğe kestiği topa Larin dokundu ve topu ağlara yolladı. 7-0

69'' Beşiktaş''ta Ljajic oyundan çıktı, Necip oyuna dahil oldu.

75'' İkili mücadelede Babajide Akintola''nin Necip Uysal''a yaptığı müdahale sonrasında hakem Ali Palabıyık sarı kartını Babajide Akintola''ya gösteriyor.

76'' Beşiktaş''ta dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Rachid Ghezzal oyundan çıkarken, Bernard Mensah yerine giren isim oluyor.

84'' Hatayspor''da Ruben Ribeiro sarı kart gördü.

86'' Babajide Akintola''nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği yerden ortasında top kaleci Ersin Destanoğlu''da kalıyor.

90'' Maçın sonuna 1 dakika eklendi.

90'' Maç sona erdi.

İlgili Haberler