Ribaund'un kapağında Beşiktaş'ın genç yıldızı Alperen Şengün'ün hayatı var. NBA hayalini ve örnek aldığı isimleri tek tek açıkladı

Ribaund'un kapağında Beşiktaş'ın genç yıldızı Alperen Şengün'ün hayatı var. NBA hayalini ve örnek aldığı isimleri tek tek açıkladı
Basketbolun nabzını tutan Ribaund dergisi, Beşiktaş Basketbol takımının yıldızı Alperen Şengün'ü kapağına taşıdı. Genç pivot, "Bireysel olarak bu sezon BSL'de ve Europe Cup'ta hedeflerin nelerdir?" sorusuna Daha önce iki kez ayın oyuncusu seçildim BSL’de. Bunun üzerine koymak istiyorum. Takım olarak ligde play-off oynamak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz." diye konuştu.

Beşiktaş Basketbol Takımı'nın genç yıldızı Alperen Şengün, basketbolun tüm detaylarını aktaran Ribaund dergisine çok özel açıklamalarda bulundu.

"BURAYA GELMEDEN ÖNCE DE GÖNLÜMDE OLAN TAKIM BEŞİKTAŞ’TI"

Bertan Erman'ın özel röportajına göre Şengün, “Buraya gelmeden önce de gönlümde olan takım Beşiktaş’tı. Ben en iyi bu takımda oynarım diyordum kendime. EuroLeague takımlarında herkes oynamak ister; ama hayallerimden ilki gerçek oldu." diye konuştu.

"BANDIRMA BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL"

Ribaundları ve smaçlarıyla göze çarpan 18 yaşındaki genç yıldız, Kara Kartal’daki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hayalinde NBA’de oynamak olan Alperen, siyah beyazlı takıma transfer olmadan önceki takımı Bandırma için,  "Benim için basketbolu öğrendiğim çok özel bir yerdi. Hayatıma orada başladım gibi diyebilirim. Oraya gittiğimde 12 yaşımdaydım. Ailemden ayrılıp Bandırma'ya gittiğimde bir çocuktum. Oradan çıktığımda ise olgun bir birey oldum. Bandırma’yı seviyorum. Orası benim hayatımı değiştirdi. Memleketim Giresun’a da benziyor küçük bir yer olduğu için. O yüzden benim için özel ve güzel bir yerdi." ifadelerini kullandı.

"NBA'DE CHRİS PAUL VEYA TRAE YOUNG İLE OYNAMAK İSTERİM"

EuroLeague’de veya EuroCup’ta oynamak isterim diyen Şengün, "NBA’de biriyle oynamak istiyorsam, Chris Paul veya Trae Young ile oynamak isterim. Trae Young şu an büyük bir yükselişte. Chris Paul da NBA’in en iyi gardlarından. Ama takım olarak gönlüm Boston Celtics’te. Golden State de olabilir. Oradaki istediğim takımlar bunlar yani." dedi.

"MEHMET OKUR’U ÖRNEK ALIYORUM"

Şu an modern basketbola göre de oynamaları gerektiğini ifade eden genç pivot, "Şu an takımdaki rolüm neyse, onu oynamaya çalışıyorum. NBA’den Nikola Jokic’i ve eski zamanlardan Mehmet Okur’u örnek alıyorum. Mehmet Okur’un oyun tarzı günümüze daha yakın; ama bu dönemde onun gibi olmak istiyorum. Avrupa’da da Bryant Dunston ve Jan Vesely’nin savunmalarına dikkat ediyorum." şeklinde konuştu.