Beşiktaş'tan altın değerinde 3 puan

Beşiktaş'tan altın değerinde 3 puan
Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında Medipol Başakşehir ile lider Beşiktaş karşı karşıya geldi. Gol düellosunun yaşandığı mücadeleyi siyah beyazlılar 3-2 kazandı. Kartal’a galibiyeti getiren goller Cyle Larin, Welinton ve Josef atarken, turuncu lacivertlilerin golleri Deniz ve Demba Ba’dan geldi. Sergen Yalçın’ın öğrencileri bu sonuçla 63 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Başakşehir ise 29 puanda kaldı.

Süper Lig''de 30. haftanın açılış maçında lider Beşiktaş, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Başakşehir''e konuk oldu. Başakşehir Fatih Terim Stadı''nda oynanan maçı siyah beyazlılar 3-2 kazandı.

Kartal''ı galibiyete taşıyan goller Cyle Larin, Welinton ve Josef atarken, turuncu lacivertlilerin gollerini ise Deniz ve Demba Ba kaydetti.

Bu sonuçla ligde üst üste 6.maçını kazanan Sergen Yalçın''ın öğrencileri puanını 63 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Üç maç aranın ardından mağlup olan Aykut Kocaman''ın öğrencileri ise 29 puanda kaldı.

SERGEN YALÇIN LOCADAN TAKİP ETTİ

Gaziantep maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen teknik direktör Sergen Yalçın, karşılaşma öncesinde başkan Ahmet Nur Çebi ile yemekte buluştu. 

Başakşehir Fatih Terim Stadı''nın yakınlarındaki bir restoranda Çebi ve yöneticilerle bir araya gelen Yalçın, karşılaşmayı da stattaki locadan takip etti. 

KULÜBEDE MURAT ŞAHİN GÖREV ALDI

Teknik direktör Sergen Yalçın''ın yokluğunda siyah-beyazlı takımı yardımcı antrenör Murat Şahin idare etti.Kulübede siyah-beyazlıları taktiksel anlamda yöneten Şahin, bu sezon daha önce de 3 kez Yalçın''ın yerine görev yapmıştı. 

Ligde gelecek hafta Beşiktaş-Fenerbahçe, Denizlispor-Başakşehir maçları oynanacak.

İKİ TAKIMIN 11''LERİ:

BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Rafael, Ponck, Epureanu, Hasan Ali, Berkay Özcan, Mehmet Topal, Giuliano, Aleksic, Deniz Türüç, Crivelli

BEŞİKTAŞ:  Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Nsakala, Josef, Atiba, Ljajic, Ghezzal, Larin, Aboubakar

MAÇTAN NOTLAR:

İLK YARI

1'' Maç başladı.

4'' Medipol Başakşehir gole yaklaşıyor. Danijel Aleksic ceza sahasının dışından topu düzelterek vuruşunu yapıyor. Meşin yuvarlak üst direkten geri geliyor.

7'' Valentin Rosier''in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Alexandu Epureanu kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

7'' Beşiktaş gole yaklaşıyor. Dönen topu önünde bulan Vincent Aboubakar''ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda top sol kale direğinden geri geliyor.

12'' Josef''in araya bırakmak istediği top Ponck''un eline çarptı. Beşiktaş kaleyi cepheden gören bir noktadan, yayın hemen gerisinden bir serbest vuruş kazandı.

16'' Adem Ljajic''in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Cyle Larin''in kafa vuruşunda Volkan Babacan topa hakim olmayı başarıyor.-

18'' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Berkay Özcan''ın ceza alanına gönderdiği ortasında Cyle Larin kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

21'' Sağ kanatta topla buluşan Enzo Crivelli, hızla ilerleyerek ceza alanına giriyor ve karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta açıyı iyi kapatan Ersin Destanoğlu gole izin vermiyor.

23'' Fabrice N''Sakala''nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Alexandu Epureanu kafayla topu uzaklaştırıyor.

25'' Rachid Ghezzal''in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Rafael Da Silva kafayla topu uzaklaştırıyor.

32'' Vincent Aboubakar''ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top Carlos Ponck''dan geri geliyor.

33'' Berkay Özcan''ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Danijel Aleksic''in vuruşunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

35'' Rafael Da Silva''nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Giuliano''nun vuruşunda top savunmadan geri geliyor.

39'' Adem Ljajic''in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Carlos Ponck kafayla topu uzaklaştırıyor.

42'' GOLLL!!! Beşiktaş, Cyle Larin''in golü ile maçta öne geçiyor. Atiba son çizgiye inmeden ortaya yerden çevirdi. Aboubakar''ın topukla arkaya çıkardığı topa kale alanı içinde Larin yine topuğuyla dokundu. Rafael''den sekip havalanan top ağlarla buluştu: 0-1

45'' İlk yarı bitti.

İKİNCİ YARI

46'' İkinci yarı başladı.

47'' Danijel Aleksic, düdükten sonra topa vurarak tepki gösterdği gerekçesiyle hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

51'' GOLLL!! Sol kanatta topu kapan Aleksic''in nefis ortasına kale alanı önünde Nsakala''dan sıyrılan Deniz Türüç bomboş durumda kafayı vurdu ve maça denge getirdi: 1-1

55'' Bu dakikalarda Beşiktaş tekrardan etkisini artırdı.

57'' Cyle Larin''in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor.

59'' Josef De Souza''nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Volkan Babacan topu uzaklaştırmayı başarıyor.

61'' Adem Ljajic ve Hasan Ali Kaldırım arasında yaşanan tartışma sonrasında her iki oyuncu da hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

64'' Beşiktaş tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşti. Başakşehir kapanmaya devam ediyor.

65'' Valentin Rosier''in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Alexandu Epureanu topu uzaklaştırıyor.

67'' Başakşehir''de birazdan aynı anda 4 değişiklik birden gerçekleşecek.

68'' GOLLL!!! Beşiktaş, Welinton''un golü ile maçta tekrar öne geçiyor. Asist Ghezzal...

68'' Başakşehir''de Giuliano yerini Tolga Ciğerci''ye bıraktı. Rafael yerini Ömer Ali Şahiner''e bıraktı.

71'' Beşiktaş''ta Adem Ljajic yerini Necip Uysal''a bıraktı.

72'' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Deniz Türüç''ün ceza alanına gönderdiği ortasında Fabrice N''Sakala topu uzaklaştırıyor.

76'' GOLLL!!! Başakşehir''in sol kanattan kullandığı taç atışında ceza alanında topla buluşan Mehmet Topal savunmadan sıyrılmak isterken kendisine çarpan top arka direkteki Demba Ba''ya doğru gitti. Senegalli golcü de yakın mesafeden gelişine vuruşla topu ağlara yolladı: 2-2

85'' GOOLL!!! Beşiktaş, Josef De Souza''nın golü ile maçta tekrar öne geçiyor. Valentin Rosier, golde asisti yapan oyuncu oluyor.

86'' Aynı dakikada Beşiktaş''ta üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Atiba Hutchinson oyundan çıkarken, Oğuzhan Özyakup yerine giren isim oluyor.

87'' Vincent Aboubakar''ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

89'' Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Tolga Ciğerci, Oğuzhan Özyakup''a yerden kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

90'' Maçın sonuna 4 dakika eklendi.

90'' Tolga Ciğerci''nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor.

90'' Maç sona erdi.