Erzurumspor'a kötü haber

Erzurumspor'a kötü haber

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Eee; geçirdiler de ne oldu. Yine kazanamadı. Üstelik bu kez play off katılmak için bulunduğu 6. sıradaki yeri de tehlikeye girdi. Çünkü Samsunspor 7. sırada. Ve bu galibiyetle nefesi de artık Erzurumspor''un ensesinde.

Bilazer''e çelmeyi Samsunspor''un hocası Fuat Çapa taktı aslında. Maça savunma yapacakmış gibi başladı. Erzurumspor''u üzerine çekti. Bu anlarda Olanare ile Erzurumspor bir kaç tehlike yarattı ama tuzağa düşmüşlerdi bir kere. Peşinden Samsunspor etkili çıkışlarına başladı.

19. dakikada da Yasin''in serbest vuruşta yaptığı nefis ortaya Osman Çelik ceza alanı içinde mükemmel bir şekilde kafayı yapıştırdı. Top ağlarda: 0-1.

Sahi; bu Yasin Çelik, Erzurumspor''da oynamıyor muydu? Kim sattı Samsunspor''a? Sahanın en iyilerinden olduğunu da unutmayan belirteyim burada. Defansta hatasızdı, ileri çıkışları da tehlike yarattı.

Kar yağışı sahayı iyice ağırlaştırırken, bunun Erzurumspor lehine olması gerekmez miydi? Olmadı. Gerçi 38. dakikada tartışmalı bir karar vardı. Erzurumsporlular penaltı bekledi ama hakem oralı olmadı.

Oralı olmayan hakem 43. dakikada Samsunspor lehine penaltıyı çaldı. Yasin yine etkili çıkışlarından birini yaptı, ortaladı, top Mustafa Yumlu''nun açık olan elinden döndü. Pozisyon ceza alanı dışında mıydı acaba? Ama hakeme göre içerdeydi, penaltıyı kullanan Hasan Kılıç, durumu 2-0 yaptı.

İkinci yarıda ilk yarının tekrarı oynandı sanki. Yine Erzurumspor baskılıydı. Gerçi bu kez Süleyman Koç''la bir de gol buldu. Ama dakika 82''ydi ve artık çok geçti.

Samsunspor çok önemli bir galibiyet aldı. Play off''a katılma yolunda önemli bir adım attı. Fuat Çaba''nın fendi Bilazer''i yendi yani...

Erzurumspor''a geçmiş olsun! Böyle giderse play off''ta hayal olacak gibi.

Yazarın Diğer Yazıları