Bilim insanları şaştı kaldı. Koronada çok kötü haber. Kimse ne olduğunu anlamadı

Bilim insanları şaştı kaldı. Koronada çok kötü haber. Kimse ne olduğunu anlamadı
Amerika’da 25 yaşındaki bir kişinin, korona virüsü ikinci kez ve daha ağır geçirmesi ile birlikte, sürü bağışıklığı ve aşı çalışmaları ile ilgili birçok çalışmanın da yeniden gözden geçirilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Koronada Amerika’dan çok kötü haber geldi. BBC’de yer alan habere göre 25 yaşındaki bir hasta, ikinci kez koronaya yakalandıktan sonra ciddi oranda oksijen sorunu yaşamasının üzerine hastaneye kaldırıldı.

Vaka üzerine Lancet dergisinde yayınlanan çalışma, virüse karşı ne kadar bağışıklık geliştirebildiği noktasında soru işaretlerini ele alıyor. Nevada'da yaşayan kişinin, ek bir sağlık probleminin bulunmadığı ve koronaya karşı hassas olmasını gerektirebilecek bir bağışıklık sistemi sıkıntısı çekmediği aktarıldı.

Vaka hakkında açıklamalarda bulunan Nevada Üniversitesi'nden Doktor Mark Pandori, "Elde ettiğimiz sonuçlar, önceden olan bulaşmaların gelecekteki bulaşmalara karşı koruma sağlamayabileceği yönünde sinyaller veriyor. İkinci kez enfeksiyon kapma olasılığı, Covid 19 bağışıklığını anlama noktasında ciddi çıkarımlar yapmamızı sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: BBC