Bilim insanları tedavisi yok ve ölümcül diyerek açıkladı. Yayılmaması için acil çalışma başlatıldı

Bilim insanları tedavisi yok ve ölümcül diyerek açıkladı. Yayılmaması için acil çalışma başlatıldı
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının ardından bir hastalık tehdidi de Brezilya'dan geldi. Brezilya Sağlık Bakanlığı, ülkenin Candida Auris isimli mantardan kaynaklı ilk vakasının kaydedildiğini açıkladı. Söz konusu nadir rastlanan bu mantar türü vücutta ilaç tedavisine yanıt vermeyen enfeksiyonlara sebep olabildiği ve ölüm riski taşıdığı ifade edildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Brezilya Sağlık Bakanlığı bir açıklama yayımlayarak, ülkenin Bahia eyaletinde Candida mantarı kaynaklı olası bir enfeksiyon vakasına karşı uyarıldı.

2009'DA JAPONYA'DA GÖRÜLDÜ

Bakanlığın küresel sağlık için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söylediği Candida mantarı, ilk olarak 2009 yılında Japonya'da tespit edilmişti.

ACİL UZMAN EKİP OLUŞTURULDU

Tespit edilen olası vakanın daha iyi araştırılması ve yayılmasını önlemek için uzman bir ekip oluşturulduğunu açıklayan bakanlık, mantarın sebep olduğu enfeksiyonun hastane gibi ortamlarda hızlı bir şekilde yayılabileceğini belirtti.

BİRÇOK ÜLKEDE RASTLANMIŞTI

İngiltere’de Candida mantarından kaynaklı ilk vakaya 2013 yılında, ABD’de ise 2016’da rastlanmıştı. Daha birçok ülkede rastlanan Candida mantarı, Güney Amerika ve Güney Asya bölgesinde daha yaygın görülüyor.

ÜLKEDE KORONADA SON DURUM NE?

Brezilya sağlık sisteminin bu yıl salgın sürecinde oldukça zorlandığı biliniyor. Ülke yeni tip korona virüs (Covid-19) kaynaklı 177 bin 317 ölüm ile dünyada ikinci, doğrulanmış 6 milyon 62 bin vaka ile üçüncü sırada yer alıyor.