Bilim Kurulu üyelerinden salgın için kafa karıştıran açıklamalar: Hangisine inanacağız?

Bilim Kurulu üyelerinden salgın için kafa karıştıran açıklamalar: Hangisine inanacağız?
Korona virüs salgını nedeniyle 2 bin 140 kişi hayatını kaybederken Bilim Kurulu üyelerinden farklı açıklamalar gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Öyle ki Dr. Güvenç Koçkaya Mayıs sonu itibariyle normalleşme beklerken, Prof. Dr. Levent Akın ise 1 yıl daha tedbirlerin devam edeceğini savundu.

Türkiye korona virüs salgını ile mücadele etmeye devam ediyor.

Salgına ilişkin yapılan açıklamaların tutarsızlığı ise kafa karıştırıyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinden de farklı açıklamalar gelmesi dikkat çekti.

Hürriyet’ten Fulya Soybaş’a konuşan Dr. Güvenç Koçkaya ve ekinin hazırladığı rapora göre, vaka sayısı 111.561, vefat sayısı ise 5541’de kalacak. Mayıs sonu itibarıyla da normalleşmeye dönüş başlayacak.

Öte yandan Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’nın haberine göre ise Bilim Kurulu’nda yer alan halk sağlığı hekimi Prof. Dr. Levent Akın, salgın tedbirlerinin bir yıl daha uygulanacağını savundu.

Sarıkaya’nın köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Sosyal mesafe adını koyduğumuz, birbirimize 1,8 metre uzak durmayı daha ne kadar sürdüreceğiz?

"Daha da önemlisi yakınlarımızı ziyaret edip, ellerini öptüğümüz, bayram gezmesini yapabilecek miyiz?

Şunu baştan söyleyeyim, en az bir yıl daha ya da aşısı bulunup, ilacı geliştirilene kadar bunların büyük bölümünü yapamayacağız…

Bu iddiamın dayanağı da bugüne kadar alınan birçok kararda imzası olan, başından bu yana Bilim Kurulu’nda yer alan halk sağlığı hekimi Prof. Dr. Levent Akın…"