Bingöl'de meteor 8 sene sonra aynı yere düştü. Daha önce bulanlar paraya para dememişti

Bingöl'de meteor 8 sene sonra aynı yere düştü. Daha önce bulanlar paraya para dememişti
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun birçok ilinde görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen cisim, 8 sene sonra yine 2 Eylülde Bingöl’e düştüğü iddia edildi.


2 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.30 sıralarında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun birçok ilinde görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen cisim, Bingöl’e de görüldü. Merkeze bağlı bir mahallede evin önce çatısına ardından da bahçesine düşen cisim, hane sakinlerini heyecanlandırdı.

Cismin bir parçasını incelemek üzere ilgili birimlere vereceklerini belirten vatandaş, değerli olmasını ümit ettiklerini söyledi.
O geceyi anlatan vatandaş, ''2 Eylül akşamı dışardaydım saat 20.00-20.30 arası birden gökyüzü aydınlandı. Başta deprem oldu sandık. Ondan sonra çatından bir ses geldi ve bahçenin içine bir şey düştü. Bakmak istedik ve göktaşına benzer bir taş bulduk. İçeri getirdik ve dayıma verdik. O da incelemek için götürdü, inşallah göktaşı ve değerli bir şeydir'' diye konuştu.

8 SENE ÖNCE YİNE 2 EYLÜLDE DÜŞMÜŞTÜ

Bingöl merkeze bağlı Sarıçiçek köyüne 2 Eylül 2015'te meteor parçalarının düşmesinin ardından vatandaşlar bölgede göktaşı aramış, hatta bazıları buldukları meteor parçalarını yabancılara satarak para kazanmıştı.

aw022757-02.jpg

aw022757-03.jpg

aw022757-04.jpg

İlgili Haberler