Bir çuval bedava patates için birbirleriyle yarıştılar. Geçim derdi yine koronayı unutturdu

Bir çuval bedava patates için birbirleriyle yarıştılar. Geçim derdi yine koronayı unutturdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada çiftçinin elinde kalan patates ve soğanları hibe olarak dağıtacaklarını belirtmişti. Bunun üzerine Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları izdihama neden oldu. Dağıtıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken salgın kurallarının ihlal edildiği görüldü. Bazı vatandaşların yere düşen patatesleri toplamaya çalıştığı görüntüye yansıdı.

Erdoğan''ın, Tarım ve Orman Bakanlığı''na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alım yapılması için talimat vermesinin ardından, üreticiden alınan patates ve soğanlar ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

TARTIŞMA YARATAN GÖRÜNTÜLER

Şanlıurfa’nın Eyyubiye ilçesinde sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, sokak ortasında bir kamyondan yapılan patates dağıtımına halkın yoğun ilgi gösterdiği ve izdiham yaşandığı görüldü.

Eyyubiye Çamlık Düğün Salonu önüne park eden kamyondan yapılan dağıtımında izdiham oluşturan vatandaşların sosyal mesafe ve salgın kurallarını dikkate almadığı fark edildi. Yapılan dağıtımın da düzensizliği dikkat çekti. Bazı vatandaşların izdiham sırasında yere düşen patatesleri toplamaya çalıştığı görüldü.

Videoyu çeken kişinin ise "Cumhurbaşkanının patatesi" dediği duyuluyor.

Patates dağıtımı sosyal medyada da gündem oldu.

"BU UTANÇ KİMİN?"

Görüntüleri paylaşan ve tepki gösteren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Dairesi Başkanı Hakan Genç, “Bu görüntüyü siyasetten uzak adil, tarafsız vicdanımın sesini dinleyerek paylaşıyorum. Buna bağlı olarak yorum yapıyorum. Allah aşkına bu rezalet nedir? Bu insanlar gerçekten 10-15 kilogramlık patates çuvalına mı muhtaç? Yazık. Utanç verici bir durum. Bu utanç kimin? Sebep kim?” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler