Bir de baktım ki...

Bir de baktım... Her şey tersine dönmüş. Bayram namazını Şam’ın Emeviye Camii’nde kılan bizim Başbakan değil Beşşar Esad olmuş.
Futbol taraftarlarına ajan majan, alkol kontrolü falan kâr etmemiş, şimdi hepsine Amerika’nın Afganistan’a yaptığı saldırılar gibi önleyici hapis uygulayacaklarmış. Bununla da kalmayıp savcı ve hakimlere gözaltına alınanları niye salıverdin fişlemesi planlıyorlarmış.
Andımızı yasakladılar. Bir de baktım... Çok yerde eskisi gibi günde bir veya haftada bir değil, günde üç kere Andımız okunuyor.

 


***

 


Kaddafi’nin canice öldürülmesi hiç birine, özellikle İtalya’ya yaramadı. Kaddafi’nin yetim halkı Afrika çöllerinden İtalya’ya göçmenler şeklinde akıyormuş. Onu linç ettirenlere de yaramadı bu iş. Tıpkı bizim Beşşar’ı indirmek için sınırlarımızı aşıp para ve silah vererek Suriye’ye yolladığımız el-Kaide vs.. teröristlerde olduğu gibi. Adamlar şimdi her vesilede bizi tehdit ediyorlar.
Aaa bir de baktım... Uçaklarımız el-Kaide’yi vurmuş. Biliyorsunuz en dolgun bütçe eskiden Diyanet’e verilirdi bu sene MİT’e verilmiş. Tabii Suriye muhaliflerine para mı yetiştirilir.
Bir de baktım... Artık dünyanın rezerv parası dolar değil, Çin yuanı olmuş. Üstelik Çin’den füze alıp, stratejik ortağımız Sam Amca’yı da kızdırmışız.

 


***

 


Önce yatırımları kestiler, sonra üretim durdu. Tüketimi teşvik ettiler. AVM çılgınlığı başladı.
Bir de baktım... Şimdi de en son askeri alanlara göz dikmişler. Oralara konut ve AVM yapacaklarmış olmayan orduya değil, doymayan kendilerine.
Bir de baktım... Bayramın son günü gecenin bir yarısında ODTÜ bahçesine panzerler, polisler, öğrenciler ve halk yığılmış. Ağaçlar sökülüyor ama yerlerine fidanlar dikiliyor. Bununla kalmadı, bir de baktım mezarlıklar özelleşmiş. Yani özel mezarlar yapılıp işletilecekmiş. Yap işlet, mevtalara devret. İşte şimdi kendilerine en uygun işi bulmuşlar: Ölü ticareti...
--------------
Teşekkür: Hastalığım sırasında Çanakkale sahillerinden, İstanbul hastanelerine kadar bana iyilik, yardım ve dua eden komşularım ve aileme, bilhassa beni sağlığıma kavuşturan İstanbul Balıklı Rum Hastanesi doktor ve hemşirelerine...

Yazarın Diğer Yazıları