Adalı’nın iddiaları tam bir insafsızlık

Adalı’nın iddiaları tam bir insafsızlık
Adalı’nın iddiaları tam bir insafsızlık

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, başkan adayı Serdal Adalı’nın “Borçlar ödenmedi, ötelendi” şeklindeki açıklamal

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, başkan adayı Serdal Adalı’nın “Borçlar ödenmedi, ötelendi” şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Siyah-beyazlıların patronu, “Böyle konuşmak ve eleştirmek insafsızlıktır. 14 aydır yaptıklarımız ortada. Biraz saygıyı hak ediyoruz” dedi

 

İzmir’de kongre üyeleri ve Konya’da Beşiktaşlılar Derneği’nin yöneticileri ile bir araya gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman,  “Borçlar yapılandırılmamıştır, ödenmiştir. Aksini söylemek insafsızlıktır” dedi. “Daha önce yöneticilik yaptığımız dönemde Beşiktaş’ın vadeli çeki, senedi yoktu. Fakat zaman içinde bunlar fazlalaşıp, Beşiktaş’ın itibarında zedelenmeler oldu” diyen Orman şöyle konuştu: “14 aylık süreçte bunu ortadan kaldırdık. Beşiktaş’a hoca bulamıyorduk. Şimdiyse hamdolsun 100’lerce kişi Beşiktaş’a hoca olmak istiyor. Beşiktaş’ın bütün borçları ödenmiştir. Zaten bu nedenle UEFA lisansını almayı başardık.” Orman, zor bir süreç yaşadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

 


Gezi olayları bizi etkiledi

 


 “Stat için yıkım ve hafriyat ruhsatını İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş belediyelerinden aldık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile şubat veya mart ayında stadın 1000 gün içinde yapılacağı ve bu süre içinde Beşiktaş’ın kira ödemeyeceğine yönelik bir protokol yaptık. Bakanlık bize bu 1000 günlük süre başlamıştır yazısı verecektir. Maalesef bu, seçim sürecinde seçim malzemesi oldu ve üzüldük. İnönü Stadı’yla ilgili hiçbir hukuksal problem yoktur. Yıkımıyla ilgili bir tören yaptık. Ancak gezi olayları biraz fazla hareketli. Oradaki iş makineleri gasbedilip kullanılıyor diye emniyet bize rica etti. Olaylar 1-2 gün içinde biterse pazartesi günü çalışmalara başlayacağız. Bu, benim stadım değil, kendime yapmıyorum. Beşiktaş’ın stadıdır. Bu stat bir an evvel yapılmak zorundadır. Rakiplerimizle gelir farkı açılmıştır.”

 


Beş kuruş etmez şantajcılar

 


Orman, Beşiktaş Kongre üyesi olan Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp’in davetlisi olarak geldiği Manisa’da da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Orman, şöyle konuştu:  “Camiada son dönemde çok fazla bilgi kirliliği  yaşanıyor. Sosyal medyadaki haberler kulübe zarar veriyor. Taraftarlarımız da bu haberlere inanıyor maalesef. Bu haberlerle zaman içerisinde yönetimler üzerinde tehdit oluşturuluyor. Yalan ve iftira ile insanları farklı tanıtıyorlar. Son iftira; ‘Ben havaalanına Başbakan’ı karşılamaya gidiyormuşum, lastiğim patlamış” Her gün, her saat bir yalan ortaya çıkıyor. Ciğeri beş kuruş etmez şantajcıları Beşiktaş Kulübü dikkate almaz.