Bir ülkenin üniversitelilerini iftira ile töhmet altında bırakmak

Tıpkı ordumuza yaptıkları gibi üniversite camiasını da yıpratmaya çalışıyorlar.
Bu çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Birikimini oluşturacak zekasıdır, bilgisidir, cesaretidir.
Yanlışları olabilir, eksikleri olabilir, hataları olabilir, sizin hoşunuza gitmeyen tarafları olabilir.
Sizin çocuklarınız çok mu sorunsuz büyüdüler. Ya da az mı külfetli büyüdüler. Uğurlarına vergiler değiştirilmedi mi? Mesela ben bir de trafik kazası ve ölüm hatırlıyorum. Bir şarkıcı bayan ölmüştü o trafik kazasında. Onu kim yapmıştı.
Yüz binlerce aileyi, genci, töhmet altında bırakmak her şeyden önce ayıp sonra günahtır. Aileleri birbirine katmaktır, ailelerle çocukları da birbirlerine katmaktır. Açıkça, tahsillerine mani olmaktır.

 


***

 


İçişleri Bakanı, öğrenci evlerinin terör örgütlerinin barındığı yerler olduğunu söylemiş. Bu daireleri kontrol edeceklermiş. Siz, önce Suriye sınırını kontrol edin. Hatay’da ve yurdun her tarafında kaynaşan ajanlara bakın.
Şu ihbar kurumu git gide artıyor. Muhbirlerin toplumda nasıl bir ahlaksızlık olarak bilindiğini hatırlayın.
Abdülhamit Han’ın yaptığı bir çok iyi iş hatırlanmaz da muhbirler hatırlanır, jurnaller hatırlanır, ispiyonlar hatırlanır.
Türkiye yoksullaşmanın yanında ahlaksızlaştırılıyor mu?

 

Kaybeden her zaman kadınlar oluyor

AKP’nin dinî nikahlılarının oturduğu evleri ayyuka çıkmıştır. Bu kadın erkek işlerini tartışmaya açması kendi açılarından bir talihsizlik oldu. Kızlı erkekli evler derken şimdi kadınlı erkekli evlerin dedikoduları hatırlanacak.
AKP’lilerin bolca oturduğu bir semtte tutulan evleri bilmeyen kalmadı. Bunlar resmi nikahı olmayan ikinci eşler için belki de daha fazlası için.
Asıl bu kadınlardır kaybedenler. Arınç diyor ya; erkek bırakırsa falan diye, aynı tehlike o kadınlar için de varittir. Hadi bakalım o evleri de denetleyin.
Muhafazakâr demokratlarmış!

Yazarın Diğer Yazıları