İşte Merve Akpınar gibi sporcuların yetiştiği saha

İşte Merve Akpınar gibi sporcuların yetiştiği saha
Yaşadığı ayrımcılığa isyanını gözyaşlarıyla anlatmasıyla sosyal medyada gündem olan Merve Akpınar (13) ve takım arkadaşlarının Şanlıurfa’da toprak sahaya çizdikleri çizgilerle hentbol oynadıkları görüntüler, bölgedeki imkansızlıklar ve tesis yetersizliklerini gözler önüne serdi.

Çim sadece burada

Toprak sahaya çizdikleri çizgilerle öğretmenleri Bayram Kaplan''ın gözetiminde hentbol oynayan Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu''nun davetlisi olarak Ankara''daydı. Yaşadığı zorlukları gözyaşları içinde DHA''ya anlatan Merve''nin sözleri sosyal medyanın da gündemine oturdu. Haberin ardından birçok kişi, kurum, kuruluş ve kişi Merve''ye destek olmak için seferber oldu.

Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Bayram Kaplanoğlu, geçtiğimiz Nisan ayında Şanlıurfa''nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle yapılan Merve ve arkadaşlarının yer aldığı özel maçın videosunu paylaşmıştı.

Videoda, genellikle kapalı spor salonlarında uygun ölçülere göre kalelerin kurulup oynandığı hentbol müsabakasının açık alanda toprak sahada oynandığı anlar, bölgede tesis yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ayrıca kadınların hareketlere daha rahat yapma imkanı sunduğu için genellikle tayt giymeyi tercih ettikleri bu sporda Merve ve arkadaşlarının eşofmanlar oynadıkları görülüyor. Video bölgedeki imkansızlıklar ve tesis yetersizliklerini yeniden gündeme getirdi.

MERVE AKPINAR NELER SÖYLEMİŞTİ?

Toprak sahaya çizdikleri çizgilerle öğretmenleri Bayram Kaplan öncülüğünde hentbol oynayan Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu''nun davetlisi olarak Ankara''ya geldi. Yaşadığı zorlukları gözyaşları ile anlatar Merve Akpınar, Demirören Haber Ajansı''na (DHA) açıklamalarda bulunmuştu.

"SEN KIZSIN ŞORT GİYEMEZSİN, ERKEKLERİN YANINDA OYNAYAMAZSIN DİYEREK BENİ DIŞLADILAR"

Spora ilk başladığında çevresindeki kişiler tarafından yadırgandığını dile getiren 13 yaşındaki sporcu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de ''hayır ben neden oynamayayım'' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. ''Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim'' diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum."

 

İlgili Haberler