Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki vize anlaşma ertelendi

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki vize anlaşma ertelendi
Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında yapılan vize muafiyet uygulaması anlaşmasının 1 Temmuz'a kadar ertelendiği bildirildi. İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kararın yeni tip korona virüs salgını nedeniyle alındığı belirtildi.

BAE ile İsrail arasındaki anlaşma ertelendi

AA'da yer alan habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail tarafından 13 Ocak'ta onaylanan vize muafiyet anlaşmasının yeni tip korona virüsü nedeniyle ertelendiği açıklandı.

KARAR KORONA VİRÜS NEDENİYLE ALINDI

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, BAE'nin bu kararı yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle aldığı belirtildi.  Açıklamada, 1 Temmuz'a kadar BAE'yi ziyaret etmeyi planlayan İsraillilere vize almaları uyarısı yapıldı.

ÇOK SAYIDA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Tel Aviv yönetimi, BAE'yi ziyaret eden çok sayıda İsraillide Covid-19 tespit edilmesi nedeniyle dün bu ülkeden dönenlere belirlenen otellerde iki hafta karantinada kalmaları zorunluluğu getirmişti.

BAE yönetimi ile İsrail arasında varılan vize muafiyet anlaşması gereği, 13 Şubat'tan itibaren İsrailliler BAE'ye vizesiz seyahat edebilecekti.