Boazğiçi'nin Cumhurbaşkanlığı'na devrine İmamoğlu'ndan cevap

Boazğiçi'nin Cumhurbaşkanlığı'na devrine İmamoğlu'ndan cevap
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Boğazı'nı Cumhurbaşkanlığı'na devredilmesine ilişkin hazırlanan yasa tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu.

AKP, İstanbul Boğazı'nın İBB'ye ait yetkilerini Cumhurbaşkanlığı'na devredecek yasa tasarısı için düğmeye bastı.

Söz konusu tasarıya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararın doğru olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin davetiyle Strasbourg’da bulunan İmamoğlu, euronews'e yaptığı açıklamada “İstanbul'un hukuku olan her şeyi yine hukuk yoluyla elde etmek istiyoruz. Hukukumuzu o anlamda sonuna kadar İstanbul halkı lehine kullanırız. Doğru olmadığını düşünüyoruz. Yani Yunus Emre'nin de dediği gibi “Sen sana ne sanırsan başkasına da onu san” eğer sayın Cumhurbaşkanı biliyorsa, bu sözü de hatırlatmak isterim kendisine” şeklinde konuştu.

TASARI NEYİ KAPSIYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı 28 maddelik kanun tasarısı ile idare heyetindeki İmamoğlu’nun ve İBB’ye ait Boğaziçi İmar Müdürlüğünün yetkileri de elinden alınmış olacak. Ayrıca yeni düzenleme ile kaçak yapıların yerine yeni binaların yapılmasına izin verileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler