Dikkat ben de olmaz demeyin. Böbrek yetmezliğini gösteren 7 büyük belirti

Dikkat ben de olmaz demeyin. Böbrek yetmezliğini gösteren 7 büyük belirti
Böbrek yetmezliğinin belirtileri merak edilmeye devam ediyor. Özellikle de böbrek yetmezliğinin 7 belirtisi korkuttu. Detaylar haberimizde…

Ensonhaber’in haberine göre; Böbrek yetmezliği, böbrek fonksiyonunun bozulduğu anlamına geldiği biliniyor. Farklı nedenleri vardır, özellikle kandaki üre ve kreatinin artışına neden olur. Böbrek yetmezliği organizmada zehirlenmelere yol açar ve tedavi edilmezse hastanın ölümüne neden olması korkuttu. 

İŞTE BÖBREK YETMEZLİĞİNİ GÖSTEREN 7 BELİRTİ…

-Şişmiş göz kapakları

Göz kapaklarının, ellerin ve ayakların şişmesi böbreklerle ilgili bir sorunun ana belirtilerden olmasıyla dikkat çeker.

-Yüksek tansiyon

Yüksek tansiyon böbreklere zarar verebileceği vurgulandı.
Çoğu zaman böbreklerde problemi gösteren belirtiler değil, kalp ve damar sağlığı rahatsızlıkları gibi durumlar görülür. Yani böbrekdeki sorunlar, belirtileri nefes darlığı ve çarpıntı olan taşikardi gibi sorunlara neden olabilir.

-Geçmeyen yorgunluk

Geçmeyen yorgunluk, uzun bir süre boyunca hastalığın tek belirtisi olabilir. Minerallerin eksikliği veya fazlalığı, vücudu yoran ciddi kalp, beyin ve sindirim sorunlarına neden olabildiği biliniyor.

Kronik böbrek yetmezliğinde bu hormonun salgılanması bozulursa kansızlık da ortaya çıkabilir ve yoğun ve geçmeyen yorgunluğu tetiklediği vurgulandı.

-İdrar sorunları

Hızlı kalp atışı, baş dönmesi ve çok zayıf hissetme, bulanık veya koyu renkli idrar, idrar yaparken yanma hissi bu durumun yaygın işaretleri olduğu bildirildi.

-Kilo kaybı ve iştahsızlık

Sebepsiz kilo kilo kaybı ve iştahsıszlık böbrekler tarafından aşırı hormon salgılanmasıyla bağlantılıdır. Kan testinde, bir hormon olan eritropoietinin aşırı üretimine bağlı olarak kanda dolaşan kırmızı kan hücrelerinin artışının görülmesi, böbrek kanserini düşündürür ve güçlü bir iştah kaybına neden olur.

-Mide bulantısı ve kusma

Böbrek taşları, idrar yolunda bir veya daha fazla küçük taş varlığı ile karakterize bir hastalıktır. Taşlar böbreklerde sıkışabilirler ve renal kolik gibi şiddetli ağrılara neden olabilirler.

Ağrıya genellikle mide bulantısı, kusma ve hatta bağırsak geçişinin ani durması gibi sindirim belirtileri eşlik eder. Bu durum tedavi edilmezse çeşitli çekillerde böbrek yetmezliğine neden olabilir.

-Kaşıntı

Böbrek yetmezliği ilerlediğinde, kaşıntı ve kramplar oluşabilir. Kaşıntı ve kramplar böbrekler tarafından artık normal olarak atılmayan kandaki fosfor ve potasyumun tutulmasından kaynaklanır.
Vücudun her yerinde kaşıntı, hatta döküntüler görülebilir. Özellikle bacaklarda ve kollarda kramplar en yaygın belirtilerdir.
 

İlgili Haberler