Bodrum'da halk plajına 100 lira isteniyor

Bodrum'da halk plajına 100 lira isteniyor
Küçükbük Halk Plajı son birkaç yıldır bölgedeki bir otel tarafından adeta işgal edilmiş durumda. Bodrum Belediyesi tarafından dikilen tabelada halk plajı olduğu yazılmasına rağmen otel çalışanları turizm sezonunda 100, sezon dışında 30 TL şezlong ücreti alıyor.

Bunun adı işgal değil de ne

Neşe DİLEKÇİOĞLU // Yeniçağ Bodrum Temsilcisi

Geçen yıllarda olduğu gibi Küçükbük Halk Plajı, Serdar Otel tarafından işgal edilmeye devam ediyor. Konu defalarca Bodrum Belediyesi’ne bildirildiği, belediye tarafından adı geçen otele para cezası uygulandığı halde ne yazık ki halkın malı olan plajda işgalci otel tarafından vatandaşlardan ücret alınıyor.

SEZONDA 100 LİRA…

Plajı kullanmak isteyen yerli ve yabancı vatandaşlardan, şezlong ücreti olarak yaz aylarında 100, diğer dönemlerde ise 30 lira alan otel çalışanları, ‘sahiller halkındır’ mücadelesine, ''sahiller işgal edenindir’ dercesine ücret almayı sürdürüyor.

Gündüz saatlerinde sahile açılan şemsiyeler, şezlonglar, gün batımından sonra sahildeki ağaçlara zincirle kilitlenerek, adeta ‘bu sahil bizim’ deniliyor. Bölge halkı itiraz ediyor, kimi zaman otel çalışanlarıyla tartışıyor ancak yabancı konuklar alınan ücreti yasal sanarak ödeme yapıyor. Her türlü uyarıya rağmen halk plajında işgal sürüyor.

Konu defalarca Bodrum Belediyesi’ne şikayet edilmesine rağmen değişen bir şeyin olmaması, bölge halkında tedirginlik yaratıyor.