Bodrum'daki otellerde soygun var

Bodrum'daki otellerde soygun var
Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşlar tatil yapmak için otel aramaya başladılar. Ancak turizm şirketlerinin sitesinde yer alan otellerin konaklama fiyatları adeta pes dedirtti. Geceliği 4-16 bin TL’den satılan odalar için “fiyat politikası yabancı turistlere göre mi ayarlanıyor” tartışması bir kez daha gündeme geldi.

Gecelik 16 bin TL'ye oda mı olur. Pandeminin zararını iki ayda çıkaramazsınız

DERLEYEN // Aytunç AKIN

Her yaz öncesi tatil planlarının yapılmaya başladığı süreçte Türkiye''deki otellerin fiyat politikalarını Türk vatandaşlarına göre değil, yabancı turistlere göre ayarladığı iddiası gündeme gelir. Her yıl olan gelenek bu sene de bozulmadı.

Korona virüs salgını sebebiyle yeni normalleşmeye adım attığımız şu günlerde, özellikle turistik bölgelerimizde ve yazlık yerlerde dudak uçuklatan fiyatlar söz konusu.

BODRUM''DA GECELİK FİYATLAR 16 BİN TL''YE KADAR ÇIKIYOR

Bodrum’da bulunan otellerin bir gecelik fiyatı 4 ila 16 bin Türk Lirası’ndan satışa çıkarıldı. Temmuz ayı için seçilen 7 günlük tatilin fiyatının 118 bin liralara kadar çıktığı görüldü. Sosyal medyada bu fiyatlar tepkiye neden oldu. Konuya dair yorumlarda bulunan kullanıcılar, “Bir otel en fazla ne vaat edebilir ki fiyatlar bu kadar pahalı?” değerlendirmesinde bulundu.

Bodrum’da tepkiye neden olan yerler ise sadece oteller değil. Geçen senelerde, Bodrum’da bulunan beachlerde bir lahmacun 110 TL''ye, ayranın ise 75 TL''ye satılması yoğun tepki çekmişti.

350 TL''YE HAMBURGER

Bodrum''da lüks plajlara giriş 500- 750 TL. Deniz üstü loca 10 bin TL, kumsal 5 bin TL. Ayran 75 TL, su 30 TL, lahmacun 110 TL, döner 360 TL, hamburger 350 TL

SEZONLUK KİRA BEDELLERİ: 90-110 BİN TL

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Antalya Şube Müdürü Halil Esendal ve İzmir Şube Yönetici Yardımcısı Mustafa Alperen Yörük, konuyla ilgili bazı önemli değerlendirmelerde bulundu. Çeşme’de ortalama özelliklere sahip villa kiralarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 25-30 artış gösterdiğini ifade eden İzmir Şube Yönetici Yardımcısı Mustafa Alperen Yörük, sezonluk kira bedellerinin 90 bin-110 bin TL arasında değiştiğine dikkat çekti.

"BÜTÇE 250-300 BİN OLMASI GEREKİYOR"

Urla’da ise benzer villaların 80 bin -100 bin TL arasında değişen bedellerle kiralanabildiğinin altını çizen Yörük, “Alaçatı’daki villaların sezonluk kiraları ise 100 bin - 125 bin TL mertebesinden başlayıp villanın niteliğine ve konumuna göre 250 bin TL seviyelerine kadar çıkabiliyor. Bodrum’da ortalama bir villanın sezonluk kira bedeli son bir yılda yaklaşık yüzde 35-40 artışla ortalama 100 bin- 125 bin TL seviyelerine ulaştığı gözlemleniyor. Bodrum’da, tercih edilen bölgelerdeki lüks villaları kiralamak için ise sezonluk olarak 250 bin – 300 bin TL arasında bütçe ayrılması gerekiyor." dedi.

ANTALYA''DA DA FİYATLAR ARTTI

Antalya''da 4-5 kişinin konaklayabileceği, deniz manzarasına sahip havuzlu villalarda sezon dışındaki zamanda günlük kiralamalar pandemi öncesi günlük 250-300 TL iken, 500 TL’yi; sezon aylarında pandemi öncesi günlük 600-800 TL iken alınan rezervasyonlarda 1.500-2.000 TL civarında olduğu görüldü.

İŞTE BODRUM''DAKİ OTELLERİN FİYATLARI: