Boğaziçi Üniversitesi önündeki öğrencilere müdahale! Gözaltılar var

Boğaziçi Üniversitesi önündeki öğrencilere müdahale! Gözaltılar var
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına yönelik öğrencilerin tepkisi sürüyor. Öğrencilerin Hisarüstü’nde yapmak istedikleri basın açıklamasına karşı polis ekipleri okuldan çıkmalarına izin vermezken, en az 20’ye yakın öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine müdahale

TELE 1'de yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu’ya karşı öğrenciler tarafından düzenlenen protestolar sürüyor.

Öğrencilerin Hisarüstü’nde yapmak istedikleri basın açıklamasına karşı polis ekipleri okuldan çıkmalarına izin vermedi. Etiler’deki müdahalede çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Okul içerisine polis girmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektörlük önüne yürüdü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin dün yaptığı eylem çağrısına dair, bu sabah İstanbul Valiliği de bir açıklama yapmıştı. Açıklamada Valilik, 5 Ocak 2021 tarihinde alınan kararla “pandemi gerekçesi”yle toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklamasının bir ay süreyle yasaklandığını hatırlatılarak, “Şehrimizde büyük bir gayret ve özveriyle sürdürdüğümüz salgınla mücadelenin kesintiye uğramaması için, bütün vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca “Güvenlik güçlerimiz, daima görevinin başındadır. Bugüne kadar her olayda olduğu gibi, bundan sonra da kanunların verdiği yetkiyle görev ve sorumluluklarını kararlılıkla yerine getirecektir” ifadeleri yer aldı.

KAYMAKAMLIK TARAFINDAN YASAKLANDI

Saat 16.50’de Güney Kapı’da bir araya gelen öğrencilere polis, “Yapmak istediğiniz eylem kaymakamlık makamınca yasaklanmıştır. Lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde, emniyet güçleri tarafından müdahale edilecektir” açıklamasında bulundu.