Borsadaki paniğin sebebi hafta sonu gelecek olan haber mi

Borsadaki paniğin sebebi hafta sonu gelecek olan haber mi
İddialara göre; borsada hafta sonu Türkiye'ye yönelik olumsuz haberler var. 

Para Medya''nın haberine göre; günlerdir rekor yükseliş yaşayan borsa bugün  bir saatte adeta katliam alanına dönüştü. Başta İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve kamu bankaları olmak üzere yüze yakın hisse senedi taban oldu. Borsaya aniden gelen bu satışın nedeni bilinmez iken, blok bazı yabancı satışlarının etkili olduğu yolunda söylentiler var.

Borsa aracı kurumların işlemlerinde de net büyük bir satış görünmüyor. Ancak iddialara göre, hafta sonu Türkiye’ye yönelik olumsuz bir haber gelebileceği yönünde spekülasyonlar dolaşıyor. Bu spekülasyonların içeriği bilinmiyor.

KİM SATTI? 

Banka hisselerinde net bir satıcı yok. İş Bankası hisselerinde Yatırım Finansman aktif satıcı olarak görünürken, yapı Kredi Bankası hisselerinde QNB Finans Yatırım satıcı. Halk Bankası hisselerinde Oyak satarken, Vakıfbank’ta da QNB satıcı.

GARANTİ’DE ÇAĞRI 

Borsada taban olmayan hisseler arasında Garanti Bankası hisseleri bulunuyor. BBVA’nın 12 liranın üzerinde çağrı yapacak olması hisse senedine alıcı getiriyor. Senet buna rağmen yüzde 6 değer kaybına uğradı.

Öte yandan borsadaki sert düşüş sadece Türkiye’ye özgün değil aynı zamanda dünya borsalarında da yaşandığı belirtiliyor

İlgili Haberler