Hitler'in kaldığı cezaevinde

Hitler'in kaldığı cezaevinde
Hitler'in kaldığı cezaevinde

Almanya'da yabancılara yönelik saldırılar düzenleyen ırkçı terör örgütü NSU davasının baş zanlısı Beate Zschaepe'nin kaldığı c

Almanya'da yabancılara yönelik saldırılar düzenleyen ırkçı terör örgütü Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) davasının baş zanlısı Beate Zschaepe'nin kaldığı cezaevi,  görüntülendi.


Ülkede 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan terör örgütü NSU'nun hayatta kalan tek üyesi Zschaepe, Münih'in Stadelheim cezaevinde yatıyor.


Davanın baş zanlısı Zschaepe, cezaevinde kadın tutukluların kaldığı 10 metrekarelik hücre tipi odalarda kalıyor. Odada bir yatak, elbise dolabı, televizyon, çalışma masası, özel eşyaların konabileceği raflar, lavabo ve bir tuvalet bulunuyor.


Tüm hücrelerin pencereleri, tutukluların açık havaya çıktıkları ve top oynama gibi sportif faaliyetler yapabildikleri iç avluya bakıyor. Tutuklular günde 1 saat açık havaya çıkabiliyor.


Zscahepe voleybol oynarken görüldü


Hapishanede tutukluların çekimine izin verilmezken, Zschaepe, diğer tutuklularla avluda voleybol oynarken görüldü.


Zschaepe'ye diz üstü bilgisayar


Zschaepe'ye bir diz üstü bilgisayar verildiği ve bilgisayarda dava ile ilgili dosyaların bulunduğu belirtildi.


Hitler'in de yattığı cezaevinde tutuluyor


Münih'in güneyinde Stadelheim semtinde bulunan cezaevi 1894 yılında inşa edilmiş ve bir dönem Nazi lideri Adolf Hitler de burada cezasını çekmiş.


Adolf Hitler'in 1922 yılında asayişi bozmak suçundan Münih cezaevinde yaklaşık 1 ay tutuklu kaldığı öğrenildi.


Öte yandan Sobibor'daki Nazi toplama kampında gardiyanlık yaparken binlerce Yahudi'nin ölümünden sorumlu tutulan John Demjankuk'un da bu cezaevinde tutulduğu öğrenildi.