Brezilya’dan Kayseri’ye gelin geldi. Onlar birbiriyle konuşamıyor ama herkes onları konuşuyor

Brezilya’dan Kayseri’ye gelin geldi. Onlar birbiriyle konuşamıyor ama herkes onları konuşuyor
Kayseri’de 63 yaşındaki esnaf Mehmet Erdem ile Brezilyalı eli Ana Maria Americo Da Silva arasındaki ilişki görenleri hayrete düşürdü. Sosyal medyadan tanışan çift Kayseri’de çiğköfte dükkanı işletiyor ve çeviri programları ile iletişim kuruyor.

Kayseri’de 2 yıl önce tanıştığı Brezilyalı Ana Maria Americo Da Silva ile evlenen esnaf Mehmet Erdem ile eşi arasındaki ilişki şehrin ilgi odağı oldu.

Eşiyle çiğ köfte dükkanı işleten Erdem, "Eşim Türkçe'nin bazı kelimelerini öğrendi. Telefonumuzdaki program aracılığıyla anlaşıyoruz. Portekizce ve Türkçe çeviri ile iletişim kuruyoruz" dedi.  

Mehmet Erdem, 3 yıl önce Brezilya'nın Sao Paulo kentinde okul öncesi öğretmeni olan Ana Maria Americo Da Silva ile sosyal medyadan tanıştı.

Bir süre internet üzerinden konuşan çift, ardından evlenmeye karar verdi.  Mehmet Erdem, 2 yıl önce kente gelen Brezilyalı kadın ile evlenerek hayatını birleştirdi. 

Brezilyalı kadın, evlendikten sonra eşinin çiğ köfte dükkanında çalışmaya başladı. Ancak çiftin en büyük sorunu ise birbirleri ile iletişim kurmada oldu. Çift bu sorunu ise telefonlarındaki çeviri programından destek alarak çözdü.