Britney Spears 13 yıl sonra özgür

Britney Spears 13 yıl sonra özgür
Dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears 13 yılın ardından babasının vasiliğinden kurtuldu

Babasının vasilik yetkisi bir kamu muhasebecisine verilen Spears için hayranları “Free Britney” hareketi başlatmıştı.   

Los Angelas’ta bir mahkemede görülen davada baba Jamie Spears’ın 2008 yılında aldığı vasilik hakkı askıya alındı. Kararın ardından Britney Spears''ın servetinin geçici vasisi olarak kamu muhasebecisi John Zabel oldu.

Davanın hakimi, mevcut durumun kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyledi. Hakim, baba Jamie Spears''ın vasiliğinin zehirli bir ortam oluşturduğunu dile getirdi. 13 yıl boyunca kızının “iyiliği” için bu görevi sürdürdüğünü iddia eden, Britney Spears belgeselleriyle oluşan kamuoyu ve son olarak kızının mahkemede verdiği 20 dakikalık ifade sonrası baba Spears, mahkemeye başvurarak vasilikten çekileceğini söylemişti.

Britney Spears''ın mal varlığı ve kararları, 2007 yılında geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ardından babası Jamie Spears''ın kontrolüne geçmişti. Bu durumun sona erdirilmesi için mahkemeye başvuran ünlü şarkıcı, süreci "köleliğin sona ermesi" olarak adlandırıyordu. Spears, yaz ayında verdiği ifadede birçok hakkından mahrum kaldığını, babasının doğum kontrol yöntemi kullanmayı zorladığını bile söylemişti.

Bu davayla birlikte ABD’deki vasilik sisteminin de kötüye kullanılabileceği gündeme geldi.