JİTEM Davası sanıkları beraat etti

JİTEM Davası sanıkları beraat etti
ŞIrnak’ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında meydana gelen 20 faili meçhul cinayetle ilgili olarak haklarında dava açılan, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın da bulunduğu 8 tutuksuz sanığın tamamı suçsuz bulundu

Cizre JİTEM Davası’nda bütün sanıklar beraat etti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında meydana gelen 20 faili meçhul cinayetle ilgili olarak haklarında dava açılan, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın da bulunduğu 8 tutuksuzsanığın tamamı beraat etti. Sanıklardan emekli Albay CemalTemizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ ile Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Adem Yakin ile avukatlarkatıldı. Sanıklardan Kukel Atağ ve Temel Atağ ise duruşmaya katılmadı. Faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarından bazıları duruşmada Kürtçe tercüman aracılığıyla konuşarak sanıkların cezalandırılmasını istedi.

O ilçeye hiç gitmedim
Duruşmaya katılan 6 sanık da ifadelerinde suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlarını istedi. Sanık, Hıdır Altuğ; “Ben Cizre’de hiç bulunmadım. Diğer sanıkları tanımıyorum.Olaylarla hiçbir alakam yoktur. Beratımı istiyorum” dedi. Eskişehir 2’nci Ağır ceza Mahkemesi heyeti de “Cürümişlemek için teşekkül oluşturmak”, “Adam öldürmeyeazmettirmek”, “Adam öldürmek” ve “devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak” la suçlanan tutuksuz sanıklar hakkında yeterli ve inandırıcı delil bulunmaması nedeniyle tüm suçlardan beraatlarına karar verdi.