Bu fotoğrafı görüp de savaş isteyen utansın! Bombalardan korunmak için köprü altında tir tir tireyen halk

Bu fotoğrafı görüp de savaş isteyen utansın! Bombalardan korunmak için köprü altında tir tir tireyen halk
Rusya işgali altındaki Ukrayna'da sivillerin yaşadığı dram da gözler önüne seriliyor.

Rusya''nın Ukrayna''yı işgalinin 10''uncu gününde saldırılar sürüyor.

Savaşta, Ukrayna''nın şehirleri yerle bir olurken, bir yanda da sivillerin yaşadığı dram, ülkeden gelen görüntülerle de gözler önüne seriliyor.

Kiev''in kuzeybatısında başkente yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Irpin kasabası bu sabah çekilen trajik bir fotoğrafla dünyanın gündemine oturdu. Yerleşim yerini dış dünyaya bağlayan köprüyü yıkılmış halde gösteren fotoğrafı dramatik yapan temel şey, altında binlerce insanın toplu halde bekliyor oluşuydu. 

Associated Press haber ajansından Emilio Morenatti, savaşın en trafik fotoğrafını çekti. Rus ordusunun tehdit ettiği Irpin''de halk, yıkık köprünün altında birikmiş, kendilerini kurtaracak birilerinin gelmesini bekliyordu. Dram yüklü savaş filmi sahnelerini aratmayan fotoğrafın dünyaya servis edilmesi sonrası o kalabalığı oradan çıkaran birileri olup olmadığı ise hala bilinmiyor.

60 bin Ukraynalının yaşadığı kasaba Rus ordusunun yoğun bombardımanı altında hayatta kalmanın mücadelesini veriyor. Kasaba son bir haftadır Ukrayna güçleriyle Rus askerleri arasında birkaç kez el değiştirdi. Kiev yakınlarında bulunan Irpin daha fazla direndiği takdirde Rus uçakları tarafından enkaza çevrilebilir. 

Karada istediğini alamayınca giderek vahşileşen Rus ordusu artık Ukrayna şehirlerini harabeye çevirmekten ve sivilleri öldürmekten çekinmiyor. Ukrayna kent ve kasabaları geçmişte Rus ordularınca hedef alınmış Çeçenistan ve Suriye''ye daha çok benzemeye başladı. 

İlgili Haberler