Bu güzelliğe doya doya bakın çünkü burası da betonlaşacak

Bu güzelliğe doya doya bakın çünkü burası da betonlaşacak
Samsun Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında mezbelelikten park haline dönüştürerek halkın kullanımına açtığı Kültür Park alanına terminal yapacağı öğrenildi. Bu proje ile birlikte yeşil alanın 1414 metre karesi terminal binası haline gelecek.

Bu güzelliğe doya doya bakın çünkü burası da betonlaşacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında mezbelelikten park haline dönüştürerek halkın kullanımına açtığı Kültür Park alanına terminal binası yapması hazırlanıyor. Terminal binası nedeniyle parktaki yeşil alanın büyük bir bölümünün betonlaşacağı belirtildi.

Samsun Haber Hattı’nda yer alan habere göre Samsun Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında bafra garajı, çeşitli depolama ve ticaret binaların bulunduğu alandaki tüm binaları yıkarak park haline dönüştürdüğü bölgeye terminal binası yapmak için ihale açması büyük tepki çekti.

İHALEYE KARŞI ÇIKTILAR

Toplam bin 414 metrekarelik alanda 13 indirme, 13 bindirme peronu, 4 havaalanı servis peronu, 3 bilet gişesi, 72 araçlık otopark, 12 araçlık taksi durağından oluşan İlkadım İlçe Terminal Binası yapımı için ihale açılmasına karşı çıkan TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi, Başkan Burak Şener imzalı basın açıklamasında, kamuoyuna bu konuda bilgilendirme yapıldı.

KONU İNCELENMEYE ALINDI

Açıklamada, TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi Çevresel Etki ve Değerlendirme (ÇED) Komisyonu tarafından, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı''nın Kültür Park''ta (AKM bitişiğinde) İlkadım İlçe Terminal Binası yapmak üzere yayınladığı ihale ilanı ile ilgili konunun incelendiği ve oluşan görüşün Şube Yönetim Kurulu''na rapor halinde sunulduğu belirtildi.

SON TEKLİF 21 NİSAN''DA

"Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı (Fen işleri Müdürlüğü) İlkadım İlçe Terminal Binası Yapımı için İlan vermiştir. (İNK 2021/164174) İlana göre son teklif verme tarihi 21.04.2021''dir.

AMACINA UYGUN KULLANILMAKTADIR 

1414,85 m2 İlçe Terminal Binası yapılması. (13 adet indirme peronu, 13 adet bindirme Peronu. 3 adet Hava Alanı servis peronu, 3 adet bilet gişesi, 72 araçlık acık otopark, 12 araçlık taksi durağı. Yapımı için ilana çıkılan İlkadım İlçe Terminal Binası''nın yapılacağı yer Atatürk Kültür Merkezi''nin (AKM) yanında Kültür Park''ın olduğu alandır. Burası mevcut İmar Planında Park Kullanımında olup park olarak düzenlenmiş, amacına uygun olarak kullanılmaktadır.

Cumhuriyet Gazetesi Samsun Muhabiri Cemil Ciğerim de söz konusu projeyle ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: