Bu hafta 5 film gösterimde

Bu hafta 5 film gösterimde
Sinema salonlarında bu hafta beş film vizyona giriyor. Gösterime giren filmler: Karanlık Madde, Adamlar, Şimdi Yandık, Yakari: Muhteşem Bir Macera, Yola Devam. İyi seyirler...

Karanlık Madde

Adını kuantum fiziğinin en önemli terimlerinden biri olan Karanlık Madde’den alan, tamamı doğada geçen film bizi, başroldeki karakterlerin Aladağlar’da başlarına gelen olaylarla başbaşa bırakıyor. Karanlık Madde, gözle göremediğimiz ve elle tutamadığımız ama varlığını hissettiğimiz madde türü olarak tanımlanıyor. Can’ın gözünden izlediğimiz macera yaşananların ne kadarı gerçek ne kadarı değil bunu seyircinin yorumuna bırakıyor.

Yönetmen: İman Tahsin

Oyuncular: Ahmet Yıldırım, Nihan Aşçı, Orkun Ogar ile Ahmet Pınar

Dağıtım: CGV Mars Dağıtım

//////////////////////

Adamlar

Kişisel bir trajedinin ardından, Harper (Jessie Buckley) yaralarını sarıp, iyileşmek umuduyla İngiltere’nin güzel kırsal bir bölgesinde inzivaya çekilir. Ama etrafını çevreleyen ormanda Harper’ı takip eden biri, ya da bir şey ortaya çıkar. Adamlar’da dozu yavaş yavaş artan dehşet, idealist yönetmen Alex Garland’ın (Ex Machina, Annihilation) heyecanlı, şekil değiştiren yeni korku anlayışı ile beyazperdede tam anlamıyla bir kâbusa dönüşüyor.

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu ile Gayle Rankin

Dağıtım: Bir Film

//////////////////////

Şimdi Yandık

Şimdi Yandık, aynı evde yaşamakta olan üç eski arkadaşın süren gün boyunca başlarından geçen çeşitli komik olayların karşılıklı ilişkiler üzerinden seyirciye sunulduğu ve komşular, mahalleliler ve akla, hayale gelmeyecek bir sürü özel ve farklı karakterlerin aynı gün içinde eve gelmeleriyle tamamen tımarhaneye dönen ev ortamında geçen kahkaha ve neşelenme garantili güzel bir durum komedisi.

Yönetmen: Onur Aldoğan

Oyuncular: Ersin Korkut, Tarık Papuççuoğlu, Nazlı Tosunoğlu ile Murat Akkoyunlu

Dağıtım: CGV Mars Dağıtım

//////////////////////

Yakari: Muhteşem Bir Macera

Siu kabilesinden olan küçük Yakari, bir türlü uysallaştırılamayan asi at Şimşek’in peşinden giderken Büyük Kartal’la karşılaşır. Kartal’ın ona verdiği tüy sayesinde artık hayvanlarla konuşup onları anlamaya başlamıştır. Yakari, tüm inatçılığına rağmen Şimşek’i ikna edip onunla dost olmayı başarır ve yeni dostuyla birlikte kabilesini bulmak üzere yolculuğa çıkar.

Yönetmen: Xavier Giacometti ile Toby Genkel

Seslendirenler: Diana Amft, Patrick Bach, Carla Becker ile David Berton

Dağıtım: CJ ENM

//////////////////////

Yola Devam

Panah Panahi’nin yönetmenliğini yaptığı, 2021 yılında Cannes Film Festivali’nde yarışan Yola Devam (Hit The Road) farklı bir yol hikâyesini konu alıyor. Kaotik ve hassas bir aile, aynı kendi aralarındaki ilişkiler gibi engebeli bir arazide yola çıkar. Yolculuk boyunca hasta köpekleri için endişelenirken, bir yandan da birbirlerinin sinirlerini bozarlar. Tek sessiz kalan ailenin en büyük gizemli erkek çocuğudur.

Yönetmen: Panah Panahi

Oyuncular: Pantea Panahiha, Hasan Majuni, Rayan Sarlak ile Amin Simiar

Dağıtım: Başka Sinema