Saracoğlu’nda bayram var

Saracoğlu’nda bayram var
Şampiyon Fenerbahçe, kupasını bugün kaldıracak. Kanarya, evinde tarihinin en büyük organizasyonlarından birini düzenleyecek.

Sarı-lacivertli kulüpten “Son 90 dakika” sloganıyla hazırladığı kutlamalar için yapılan açıklamaya göre; şölen, futbol takımıyla bugün öğle saatlerinde Can Bartu Tesisleri’nde başlayacak. Kanarya, düzenlenecek barbekü partisinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek şampiyonluğun hikayesini anlatacak. Futbolcular, daha sonra üstü açık bir otobüsle stada doğru yola çıkacak. Sadece kombine kart ve önceki gün oynanan Karabük maçı bileti olan taraftarın alınacağı şölen için stat kapıları saat 18.00’de açılacak. Etkinlik kapsamında, amatör şubelerindeki sporcular bu sezon kazandığı kupalarla saat 20.00’de statta tur atacak. Saat 21.00’den itibaren de “Son 90 dakika” kutlamaları başlayacak. Saha zeminine ve ekranlara daha önceki kupalar yansıtılacak. 


Yıldırım’a ceza gelecek
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yeni ceza yolda. Yıldırım cezalı olmasına rağmen Karabük maçını locadan izledi ve maç bitiminde futbolcularını selamlayarak kendisini ateşe attı. Cezası sona ermeden ve yasal süreyi beklemeden sahaya giren başkanın cezasının talimat gereği 60 gün uzaması bekleniyor.


Volkan: Güzel espri oldu 
Feerbahçe’nin kalecisi Volkan Demirel, Karabükspor maçına damgasını vuran  kulübeden gelen pusula ile ilgili açıklama yaptı. G.Saray’a espiri yaptıklarına değinen milli kaleci, “Kimsenin alınmasına, gücenmesine veya farklı yerlere çekilmesine gerek yok. Bu tip olay rakibimizin uyguladığı bir durumdu. Biz de güzel bir espriyle karşılık verdik” dedi.


Taraftarımıza galibiyetle veda ettik 
Kanarya’nın teknik direktörü Ersun Yanal, şampiyonluğun kısa bir özetini yaptı. Sezona veda maçını mutlu bitirdiklerini söyleyen Yanal, “Taraftarlarımız önündeki sezonun veda maçını güzel bir oyunla bitirdik. Takım bir sezon boyunca sarf ettikleri disiplin ve çaba, bize bu şampiyonluğu getirdi. Onları tebrik ediyorum. Bize bu ortamı yaratan ve sunan başkanımıza, yönetim kurulumuzdan, sağlık ekibine, aşçımızdan hizmetlimize kadar, herkes takım olma yolunda gösterdikleri çaba bizi mutlu sona ulaştırdı” dedi. 


Evinde yenilmeyen tek takım Kanarya
Nisan ayındaki erken şampiyonluklarına bir yenisini daha ekleyen Fenerbahçe, başka bir rekora daha imza attı. Sarı-lacivertliler, bu sezon evinde yenilmeyen tek takım olarak sezonu kapattı. Şükrü Saracoğlu’nda oynadığı 17 karşılaşmanın 14’nü galibiyetle kapatan Kanarya, Kadıköy’de 3 maçtan berabere ayrıldı. Fener, evinde sadece Beşiktaş (3-3), Trabzon (0-0 ve Rize’yi (0-0) yenemedi. Bu süreçte rakip ağları 46 kez havalandırar sarı-lacivertliler, 11 kez de kalesinde gol gördü.


Köprülerde F.Bahçe bayrağı
Her yıl şampiyon olan takımın bayraklarının asıldığı Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde, dün sabah saatlerinden itibaren Şampiyon Fenerbahçe’nin bayrakları dalgalanmaya başladı. Bayraklar, 12 gün boyunca köprülerde asılı kalacak. Faruk Malik