Fenerbahçe 4 koldan hak taarruzuna geçti

Fenerbahçe 4 koldan hak taarruzuna geçti
Sarı lacivertililer mahkemenin yeniden yargılanma kararının ardından atağa kalktı. Yönetim haklarını geri almak için UEFA’ya, İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Kanarya ayrıca Trabzonspor’un Sivasspor’a verdiği iddia edilen şike teklifini de bir dilekçe ile TFF’ye iletti

UEFA ve TFF’nin 3 Temuz 2011 sonrasında verdiği kararlar sonrasında zor günler geçiren Fenerbahçe,  İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği yeniden yargılama kararından sonra hak arayışına çıktı. Sarı-lacivertliler aynı gün hem TFF’ye, hem UEFA’ya hem de İsviçre Federal mahkemesine başvuru yaparak adeta bir rekora imza attı. UEFA kararına karşılık (CAS’ın onadığı) İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı, İsviçre federal mahkemesine yapılan itiraz ve Trabzonspor’un başvurusu üzerine UEFA’nın 17 Temmuz’da yapacağı duruşma arefesinde olması, Fenerbahçe’nin elini güçlendirmiş oldu. 3 Temmuz 2011’den bu yana TFF, UEFA’nın verdiği kararlardan sonra Trabzonspor da hak arayışına gitmişti.

Ulrich Haas etkili olacak
Fenerbahçe tarafından İngilizceye çevrilen mahkeme kararı, UEFA’nın verdiği ve CAS’ın da onadığı 2 yıllık men cezasına karşılık, İsviçre Federal Mahkemesine yapılan itiraz sarı-lacivertlilerin kozu olacak. CAS hakemi Haas’ın karardaki şerhinin yanı sıra 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı sarı-lacivertlilerin yolunun açılmasında önemli rol oynayacak.  İsviçre Federal Mahkemesi’nden F.Bahçe’ye Şampiyonlar Ligi vizesinin çıkmasının yolunu CAS hakemi Ulrich Haas’ın açacağı bekleniyor. Sarı-Lacivertli hukukçular Haas’ın bu yönde karşı oy kullanmasını delil olarak gösterecek. İsviçre Federal Mahkemesi bu iddiaları kabul ederse F.Bahçe’nin, Şampiyonlar Ligi’ne gitme şansı bulabileceği ileri sürüldü.  

TFF’ye ihbar delekçesi
Mahkeme kararıyla büyük moral bulan Fenerbahçe, çıkan kararın yanı sıra Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın kırmızı-beyazlı kulübün genel kurulunda Trabzonsporla ilgili iddialarını da zaman kaybetmeden bir dilekçe ile federasyona taşıdı. İddiaya göre sarı-lacivertliler bu iddiaların bir ihbar kabul edilerek Trabzonspor’la ilgili işlem yapılmasını talep ettiği belirtildi. Fenerbahçe, TFF’ye başvuru şikayetinde Karadeniz ekibinin Sivasspor’a teşvik primi verdiğini vurgulayarak, Mecnun Otyakmaz’ın kongredeki söz konusu açıklamalarının ihbar kabul edilmesini istedi. Fenerbahçe 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının ardından adeta dört koldan saldırıya geçmiş oldu.


Baroni’ye yeşil ışık
Başkan Aziz Yıldırım, Diego bombasından sonra yabancı transferini tamamladıklarını belirtmişti. Ancak yeniden yargılanma kararı sarı-lacivertliler’i harekete geçirdi. UEFA’dan izin çıkma umudu taşıyan yönetimin takımı güçlendirmek için tüm bölgelere takviye yapma kararı aldığı öğrdenildi. Edinilen bilgilere göre; başkan Aziz Yıldırım’ın Şampiyonlar Ligi’ne gitme ihtimali üzerine teknik direktör Ersun Yanal’dan yeni bir transfer listesi hazırlamasını istediği ifade edildi. Bu arada Salih Uçan’ı Roma’ya kiralayan sarı lacivertlilerin, gelişmeler üzerine daha önce satma kararı alıdığı Krasiç, Holmen, Baroni, Yobo, Kadlec, Serdar Kesimal ve Hasan Ali Kaldırım durumlarını da şimdilik askıya aldı.


Kanarya’dan Aslan’a jet cevap
F.Bahçe, G.Saray’ın açıklamasına jet cevap verdi. Siteden  “Cesurca susuyoruz” şeklinde yapılan açıklama şöyle:  “Biz bugüne kadar her türlü sportif açıklamaya, gayri samimi, kurnaz kutlama davetlerine, imitasyon Sicilya tarzı açıklamalara, 17 Haziran kaçışlarına ve hatta ilkokul öğrencilerini kıskandıracak düzeydeki açıklamalara, bıkmadan, usanmadan, sıkılmadan cevap verdik. Ancak bu sefer tüm taraftarlarımızın ve spor kamuoyunun beklentilerini bir kenara bırakmak durumunda kaldık. Kısacası bir tek bugünkü açıklamalara cevap veremiyoruz. Zira biz bile bu korkuya karşı verecek bir cevap bulamıyoruz. Bu nedenle cesurca susuyoruz.”